Đukanović čestitao Dan državnosti BiH

"Želim da ponovim spremnost Vlade Crne Gore za nastavak sveukupne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, na temeljima međusobnog uvažavanja i prijateljskih odnosa"
2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2015. 14:10h

Premijer Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Želim da ponovim spremnost Vlade Crne Gore za nastavak sveukupne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, na temeljima međusobnog uvažavanja i prijateljskih odnosa. Vjerujem da zajedničke vrijednosti koje dijelimo, dobrosusjedski odnosi, kao i obostrana posvećenost evropskim i evroatlantskim integracijama, predstavljaju trajnu osnovu naših bilateralnih odnosa, ali i ključ jačanja stabilnosti i razvoja regiona u cjelini, što je u našem zajedničkom interesu. Crna Gora želi, kao do sada, da bude konstruktivan i pouzdan partner Bosni i Hercegovini, na bilateralnom planu i u procesu pristupanja EU i NATO“, navedeno je u čestitki Đukanovića.

On je takođe uputio poziv predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću da posjeti Crnu Goru, uz uvjerenje da će ta posjeta doprinijeti daljem dinamiziranju naših ukupnih odnosa.

Bonus video: