Bajčetić upoznao članove Savjeta IYDU sa dešavanjima u CG

Članovi Savjeta IYDU najavili su da će pažljivo pratiti sudski proces Predsjednika MMPzP i najavili podršku Bajčetiću
4 komentar(a)
Nikola Bajčetić, IXDU, Foto: Mreža mladih PzP
Nikola Bajčetić, IXDU, Foto: Mreža mladih PzP
Ažurirano: 23.11.2015. 17:44h

Predsjednik Mreže mladih PzP Nikola Bajčetić boravio je u posjeti Minhenu u periodu od 18. do 22. novembra. Bajčetić je kao član Savjeta IYDU (international Young Democrat Union) prisustvovao redovnoj sjednici Savjeta ovog tijela gdje je predstavio uzroke političke krize kao i uzroke nestabilne političke situacije u Crnoj Gori.

Bajčetić je, kako se navodi u saopštenju mladih PzP, kroz svoje izlaganje upoznaoostale članove Savjeta o protestima DF-a koji su započeti 27. septembra, i koji traju i dalje, a jedini zahtjev protesta je formiranje prelazne Vlade koja bi organizovala prve fer i slobodne izbore u CG.

Članovi Savjeta upoznati su i "o brutalnom policijskom nasilju i prekoračenjima ovlašćenja od strane crnogorske policije tokom trajanja protesta".

Bajčetić je naveo i da ga tužilaštvo tereti za napad na službeno lice prilikom vršenja dužnosti i da je kazna za to krivično djelo od šest mjeseci do pet godina zatvora, te da vjeruje da će biti oslobođen optužbe.

Nakon sjednice Savjeta IYDU, članovi ovog tijela prisustvovali su kongresu CSU-a, na kojem su imali priliku da čuju govor kancelarke Angele Merkel i da se upoznaju sa Bavarskim Premijerom Horst Seehoferom.

Savjet IYDU na ovoj sjednici usvojio je i rezoluciju o Ukrajinskoj krizi koja i dalje traje, o izbjegličkoj krizi sa kojom se EU i dalje susrijeće, kao i o najnovijim terorističkim napadima koji su poslednji izazovi EU ali i cijelog svijeta.

Članovi Savjeta IYDU, kako se navodi, najavili su da će pažljivo pratiti sudski proces Predsjednika MMPzP i najavili podršku Bajčetiću.

Bonus video: