Krivokapić i Đukanović čestitali Dan Opštine Bar

"Vjerujem da ćete nastaviti sa daljim razvoje na fundamentalnom principu vladavine prava, jer samo tako će svi projekti biti za i u interesu građana", rekao je Krivokapić
53 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.11.2015. 13:45h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 24. novembra – Dana Opštine Bar telegram čestitku građanima, predsjedniku Opštine Zoranu Srzentiću, predsjedniku SO Osmanu Subašiću i odbornicima.

"Tradicija Bara se možda najbolje ogleda u simbolu masline – vječnom miru, zajedništvu i suživotu. Bar je grad koji ima puno biće građanskog, multikonfesionalnog i multinacionalnog života. Kao jedan od komunalno najuređenijih gradova, Bar može biti primjer ostalima kako se brine o prostoru na održiv način čuvajući životnu sredinu. Potencijal vašeg grada daje sigurnost za budućnost kvaliteta života građana, posebno mladih, ukoliko bude praćen održivom razvojnom politikom čuvajući resurse za generacije koje dolaze. Vjerujem da ćete nastaviti sa daljim razvoje na fundamentalnom principu vladavine prava, jer samo tako će svi projekti biti za i u interesu građana", rekao je Krivokapić.

Đukanović čestitao Dan Opštine Bar

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 24. novembra - Dana opštine Bar, čestitku predsjedniku Opštine Zoranu Srzentiću, predsjedniku Skupštine opštine Osmanu Subašiću,odbornicima u Skupštini opštine i svim građanima Bara.

„Ovogodišnji praznik Bar slavi u susret obilježavanju 1.000 godina od smrti rodonačelnika prve crnogorske dinastije Vojislavljevića - kneza Vladimira Dukljanskog, kao jedan od gradova koji simbolizuje i razvoj moderne Crne Gore i milenijumskog trajanja naše države“ - istakao je predsjednik Vlade Milo Đukanović i dodao:

„To dodatno obavezuje i lokalnu upravu i Vladu da na tim istorijskim fundamentima grade ekonomski i demokratski prosperitetno društvo po mjeri Evrope 21. vijeka. Sigurna pretpostavka za dalji progres je očuvanje multietničkog i multikonfesionalnog sklada, po kojima su prepoznatljivi i Bar i cijela Crna Gora. U takvim stabilnim okvirima moguće je obezbijediti brži ekonomski razvoj, bolji standard i kvalitetniji život ljudi u svim našim sredinama, što i jeste osnovni smisao ostvarenja čvrsto trasiranih evropskih i evroatlantskih ciljeva“.

Premijer Đukanović je istovremeno izrazio uvjerenje da će poziv za članstvo u NATO koji očekujemo početkom idućeg mjeseca uliti dodatno samopouzdanje za brže i kvalitetnije korišćenje prirodnih i ljudskih potencijala, u kojima Bar ne oskudijeva.

„To će biti od značaja i za progres u pregovaračkom procesu sa EU, kao i u ukupnom razvoju Crne Gore. Lokalna uprava može računati na punu podršku Vlade u realizaciji svih aktivnosti koje su u interesu dobra svih naših građana, i naše države. Test za to će svakako biti jačanje vladavine prava i odgovornosti na svim dužnostima, na svim nivoima“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Bonus video: