Pavlović: Neutralisati podršku koju mafija daje DPS-u

Ta vlada, kako je naveo, mora, u predizbornom periodu, obezbijediti čišćenje biračkog spiska od, kako je rekao, oko 70 hiljada fantomskih birača i spriječiti svaku zloupotrebu javnih fondova
37 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.11.2015. 12:09h

Opozicija mora kontrolisati predstojeće izbore, da bi bili slobodni i pošteni, a taj cilj može biti realizovan samo kroz prelaznu Vladu, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP).

„Da bi predstojeći izbori bili slobodni i pošteni, oni moraju biti saorganizovani i potpuno kontrolisani od Demokratskog fronta (DF) i ostatka opozicije. A taj cilj se može realizovati samo kroz Prelaznu vladu“, saopštio je potpredsjednik PzP-a, Koča Pavlović.

Ta vlada, kako je naveo, mora, u predizbornom periodu, obezbijediti čišćenje biračkog spiska od, kako je rekao, oko 70 hiljada fantomskih birača i spriječiti svaku zloupotrebu javnih fondova.

„Isključiti policiju i Agenciju za nacionalnu bezbjednost iz predizbornih aktivnosti, u najvećoj mjeri neutralisati podršku koju mafija daje Demokratskoj partiji socijalista, obezbijediti zakonitost u medijskom sektoru, i zauzdati ovo bestijalno divljanje RTCG-a i TV Pinka“, kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, do prelazne vlade može doći jedino upornim i masovnim protestima, koji, kako je naveo, delegitimišu aktuelnu vladu Mila Đukanovića i ostale njemu odane institucije, među kojima je Skupština.

„Svaka druga inicijativa, u pravcu ostvarivanja „prihvatljivih izbornih uslova“ kroz nekakva parlamentarna radna tijela i odbore, pa makar ti odbori bili i specijalni, predstavlja puko razvodnjavanje opozicione ofanzive koju je snažno i efikasno pokrenuo DF“, saopštio je on.

Istovremeno, ocijenio je Pavlović, takve inicijative produžavaju život režimskoj iluziji o Crnoj Gori kao „funkcionalnoj demokratiji“ i o Skupštini kao legitimnoj demokratskoj instituciji. „Tim inicijativama se oživljavaju raznorazni politički mrtvaci, što Krivokapić svakako jeste u ovom trenutku“.

Pavlović smatra da je ključno pitanje demokratske budućnosti ko će organizovati naredne izbore.

On je kazao da bi dati to pitanje u ruke Ranku Krivokapiću predstavljalo ponavljanje jednom već pokazane "političke gluposti".

„Nadam se da smo u opoziciji to svi naučili, u ovom periodu od pojave afere „Snimak“, preko Anketnog odbora i prevare zvane „Evropsko lice Podgorice“, pa sve do današnjega dana“.

„Snažni narodni protesti su podstakli dio opozicije da sa DF-om postigne određeni stepen jedinstva u stavovima i ocjenama. Uvjeren sam da će predstojeći masovni protesti dodatno ujediniti opoziciju, i značajno povećati taj stepen opozicionog saglasja“, kazao je on.

Pavlović, kako je rekao, uz sve to, vjeruje da će skora odluka Ministarskog savjeta NATO-a relaksirati značajan dio opozicione javnosti. „I da će dovesti do dodatnog osnaživanja glasnog i opravdanog zahtjeva crnogorskih građana za poštenim i slobodnim izborima“

Bonus video: