Partija Ivana Brajovića: Krivokapić socijaldemokratsku ružu htio da zamijeni kokardom

"Aluzije emeritusa na pernate životinje zaslužuju samo jedan odgovor – ko visoko leti, nisko pada“, kazali su između ostalog iz ove partije
92 pregleda 39 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2015. 12:36h

Odlazeći predsjednik parlamenta i nesuđeni lider opozicije svojim naglabanjima i neukusnim aluzijama nastavlja da demonstrira svoju učaurenost u svojoj tragikomičnoj ambiciji da zagospodari makar za tren Crnom Gorom, pa makar Crne Gore nakon toga i ne bilo. Problem nerealno ambicioznog karijeriste je to što smo ga uhvatili na djelu, kada je tokom formiranja vlasti u Podgorici demonstrirao spremnost da socijaldemokratsku ružu zamijeni kokardom, saopšteno je iz Partije pristalica Ivana Brajovića

Oni su reagovali na izjavu predsjednika SDP i Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića koji je sinoć, u Bijelom Polju, kazao da mogu neki da se zovu ovako ili onako, ali nikad neće biti socijaldemokrate,

"Aluzije emeritusa na pernate životinje zaslužuju samo jedan odgovor – ko visoko leti, nisko pada“. Tako je nesuđeni lider opozicije poletio visoko na krilima parlamentarne skupštine OEBS-a, ali je, dok je 'mirio' Rusiju i Ukrajinu, kako je volio da kaže, a što i danas izaziva podsmjeh, svoj let neslavno završio. Kako u parlamentarnoj skupštini, u kojoj je jedini u njenoj istoriji smijenjen nakon samo jedne godine mandata, tako i u Crnoj Gori, u kojoj je tako nisko pao, da polako nestaje u živom blatu koje je sam stvorio“, navodi se u saopštenju Partije pristalica Ivana Brajovića.

Oni su kazali i da je Krivokapićev problem to što su raskrinkali njegovu namjeru da sa njegovim aktuelnim koalicionim partnerima iz Kolašina formira vlast u Podgorici, a kasnije i u Crnoj Gori, sve pod izgovorom pomirenja i ostalih njemu svojstvenih metafora, koje, kada ih on izgovara, prazno zveče.

"Istima onima koji su svoj demokratski kapacitet prije par nedjelja demonstrirali napadom na ustavni poredak Crne Gore i rušilačkim demonstracijama, inače prethodno javno implicitno podržanim od, već neko vrijeme, pogubljenog predsjednika onoga što je ostalo od nekad časnog SDP-a. Međutim, samoprozvani emeritus i 'čuveni pomiritelj istoka i zapada' se, dok broji posljednje dane u vlasti, i dalje koprca, ali i istrajava na politici koja proizilazi iz njegove lične frustracije", ističe se u saopštenju.

Iz Brajovićeva partije navode da je Krivokapić "opet uhvaćen na djelu, u pokušaju da, pod izgovorom potrebe za posredovanjem u političkoj krizi, koju je, inače, ponajviše sam uzrokovao, izazove makedonski scenario".

"I sada mu, nakon neuspjeha najnovijeg plana skovanog u koalicionoj kolašinskoj kuhinji, ostaje da evocira uspomene sa Kongresa, kojeg bi se, inače, svako ko drži do političkog dostojanstva stidio. Zato što je na njemu iskazan 'visok stepen demokratije', kada je nesuđeni član predsjedništva Demokratskog fronta demonstrirao vještine moderne demokratije glasanjem umjesto 27 delegata, dok su ostali koji su mu 'utekli' zaključavani po kancelarijama radi disciplinovanja", dodaje se u reagovanju.

Ističu i da je odlazeći predsjednik parlamenta u pravu kada Kongres povezuje sa devedesetim, jer je tada primijenjen čitav arsenal Miloševićevskih metoda protiv kojih smo se devedesetih borili.

"To, svakako, Crna Gora neće zaboraviti, ali oprostiti sigurno hoće, jer je to početak kraja čišćenja političke scene i slanja preambizioznog sanjara u političku prošlost, koji se inače opasno igra sa našim vitalnim nacionalnim interesima“, navodi se u reagovanju. Jedinstveni SDP svakako ima razloga za ponos na 25 godina istorije koju su zajedno gradili, ali je isto tako jasno da je 3. jun bio poniženje i sramota za svakog pravog socijaldemokratu u Crnoj Gori. Nakon 25 godina djelovanja na pravoj strani istorije, emeritus se svojski potrudio da SDP-u obezbjedi političku marginalizaciju sa krajnjim ishodom nestajanja sa političke scene Crne Gore. Na sreću Crne Gore i njene socijaldemokratije, izvornu socijaldemokratsku ideju smo mi, Socijaldemokrate Crne Gore, trajno sačuvali, kako bi i u narednih 25 godina služila na čast i nama i Crnoj Gori“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: