Krivokapić: Crna Gora ne može sama, NATO je ono što će nam pomoći

Krivokapić je istakao da je SDP jedina partija koja nije mijenjala put 25 godina i da je od početka bila za NATO integracije
118 pregleda 370 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Jadranka Ćetković
Ranko Krivokapić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.11.2015. 18:19h

Na devetoj opštinskoj izbornoj konvenciji Socijaldemokratske partije u Bijelom Polju, kojoj je prisustvovalo i lider partije Ranko Krivokapić, izabran je Opštinski odbor koji broji 60 članova.

Među gostima konvencije, kojoj je prisustvovao 181 delegat, rad su pozdravili predstavnici DPS Ljubo Sošić, SNP Radoslav Nišavić, LP Samedin Agović i BDP Avdo Gorčević, kao i predsjednik SDP Tufik Bojadžić. U opštinskom odboru večeras je izabrano 30 delegata, uz preostale koji ulaze po automatizmu, odnosno predsjednike mjesnih odbora, odbornikei i lokalne fukcionere.

Obraćajući se prisutnima u Centru za kulturu Krivokapić je kazao da se ta partija ponosi vremenom koje iza njih - 25 godina istorije koje garantuje da će i vrijeme koje će stvarati u budućnosti biti isto tako časno, dostojanstveno i uspješno.

On je istakao da je SDP jedina partija koja nije mijenjala put 25 godina i da je od početka bila za NATO integracije, koje su budućnost Crne Gore.

„Mi se nalazimo između NATO zemalja a bezbjednost postaje sve važnije pitanje. Talas izbjeglica postaće stalne rijeke izbjeglica prema bogatoj Evropi koja garantuje sigurnost i prosperitet. Crna Gora ne može sama i NATO pakt je ono što će nam pomoći da budemo dio velike familije, dio sigurnosti da bi se mogli razvijati. To je pobjeda kao i sve pobjede koje SDP ne sanja za sebe, poručio je lider SDP-a.

On se osvrnuo i na podjele unutar SDP-a iz kojih su, kako je istakao, izašli snažniji i jači, „kao ojačana partija od koje zavise procesi i smirivanja i stabilizacije u Crnoj Gori, čemu će snažno doprinositi i bez čega nema razvoja, radnih mjesta ni investicija“.

Krivokapić je napomenuo da nema demokratskog razvoja Crne Gore bez pravednih izbora.

Krivokapić je kazao da nema demokratskog razvoja Crne Gore bez pravednih izbora

„Potrebno je da se Crna Gora vrati za sto, da kao i mnogo puta do sada donese mudre i pametne odluke i da zajedno krenemo dalje, da popravimo stvari da dođemo do pravednih i poštenih izbora. Bez toga neće biti dobre Crne Gore, ni Evropske Crne Gore ni prave NATO Crne Gore. Zato je veliki izazov na političkim subjektima da donesu to građanima u mjesecima koji slijede", kazao je Krivokapić.

On je naveo da su dva značajna događaja koja su obilježila 2015. godinu, a to su kongres SDP-a i članstvo Crne Gore u NATO, ističući da SDP ima tu „mudrost i trajanja i življenja u svojim pojedincima, članovima i kolektivnom iskazu“.

„Na prvom događaju je pokazano da prava ideja može da se odupre svemu. Može kokoška da zakiti perje orla, ali nikada neće moći da poleti. Mogu neki da se zovu ovako ili onako ali nikada neće biti Socijaldemokrate. Na možete otimanjem nečega što nije vaše, od odbornika do ministara, nuditi Crnoj Gori bilo što. Zna Crna Gora što je otimanje pa bilo čitala Bibliju ili Kuran, i zna što je pravda pa vjerovali u evropsku ili u našu tradicionalnu pravdu. I zato je SDP izašao ojačan, i zato je očišćenje i vladavina prava možda trebalo da krene od SDP- a. I krenulo je od SDP-a. Pobijedila je demokratija u SDP –u ali to je pobjeda za čitavu Crnu Goru. Ako smo oprostili 90-e oprostićemo i 3. jun , ali zaboraviti ne smijemo, jer Crna Gora mora da živi slobodno, demoktratski po vladavini prava da bi se razvijala. I to što traži od nas EU traži je ono što primjenjuje na sebe i što joj njoj obezbijedilo razvoj i sigurnost“, kazao je Krivokapić.

On je istakao da da će se SDP boriti da stanu rijeke i da odlazi najbolje, a to su mladi što se mora zaustaviti i bez čega nema prosperiteta i razvoja Crne Gore.

Bonus video: