Dods: I poslanici DF da dođu na POSP

“Nakon što je DF objavio da neće učestvovati na POSP-u 24. i 25. novembra, ja sam, kao predsjedavajuća delegacije EP razmijenila mišljenja sa biroom crnogorske delegacije, uključujući i poslanika DF-a Slavena Radunovića”, navela je Dods
6 komentar(a)
Aneliz Dods (novina)
Aneliz Dods (novina)
Ažurirano: 20.11.2015. 10:59h

Crnogorski i Evropski parlament (EP) usaglasili su da se sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koji čine poslanici obje institucije, odloži, i nije bilo nikakvog uticaja van POSP-a u donošenju te odluke. To je “Vijestima” kazala predsjedavajuća POSP-a Aneliz Dods.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović ranije je kazao da je sjednica POSP-a odložena zbog aktivnosti DF-a, “koje su dovele do toga da je POSP izgubio legitimitet”, kao i da su u toku “režimski pritisci da se odložena sjednica što prije zakaže.

Iz kabineta šefa Skupštine Ranka Krivokapića nakon toga je saopšteno da će sastanak POSP-a biti održan sredinom decembra i da je odložen kako bi se dijalogom omogućilo da što više poslanika učestvuje u radu tog odbora.

Dods je kazala da je praksa prilagođavanja datuma sastanka česta za sve susrete delegacije EP kako bi se dostigao najveći forum za diskusije i širok politički konsenzus za zajednike preporuke.

“Nakon što je DF objavio da neće učestvovati na POSP-u 24. i 25. novembra, ja sam, kao predsjedavajuća delegacije EP razmijenila mišljenja sa biroom crnogorske delegacije, uključujući i poslanika DF-a Slavena Radunovića”, navela je Dods.

Dods je kazala i da je njen cilj da održi institucionalni politički dijalog između crnogorske Skupštine i Evropskog parlamenta takvim da uključi što više strana.

"Oba parlamenta su se složila da se POSP odloži, bez ikakvog uticaja van odbora. Pozivam svakog delegata da učestvuje na narednom sastanku POSP-a”, rekla je Dods.

Bonus video: