Brajović odbija da priča o planovima Gvozdenovića

Predsjednik Skupštine neće da kaže hoće li se izbornim pitanjima baviti neiskusni službenici
89 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2018. 19:11h

Kabinet predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i Služba za odnose sa javnošću parlamenta skoro 15 dana ignorišu odgovore na pitanja “Vijesti” koja se odnose na plan potpredsjednika parlamenta Branimira Gvozdenovića da u odbor za dalju reformu izbornog zakonodavstva uključi veliki broj zaposlenih iz stručne službe, iako u vezi sa tom temom nemaju radno iskustvo.

“Vijesti” su prije 15 dana objavile sadržaj pisma koje je Gvozdenović uputio posredstvom svoje mejl adrese, a u kojem je pozvao zaposlene u stručnoj službi parlamenta da se prijave za rad u sekretarijatu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, što uključuje rad u svih 14 pododbora. Gvozdenović je predsjednik tog odbora. Prema informacijama “Vijesti” iz više izvora u parlamentu na Kolegijumu predsjednika o ovom oglasu Gvozdenovića nije bilo riječi.

Gvozdenović je u mejlu koji je uputio skupštinskoj administraciji objasnio da im ne treba radno iskustvo u vezi sa temom izbornog zakonodavstva jer se on uvjerio u prethodne dvije godine u parlamentu da su službenici “potpuno osposobljeni za praktično univerzalni rad”. Potpredsjednik parlamenta je objasnio i da im sljeduje naknada na mjesečnom nivou.Gvozdenović je na ovaj način zaobišao sve skupštinske procedure i generalnog sekretara parlamenta Aleksandra Jovićevića.

“Vijesti” su od Brajovića tražile odgovore na pitanja da li je o ovome odlučivano na Kolegijumu predsjednika parlamenta i ako jeste kada, kao i šta su tim povodom zaključci, odnosno, koliko će službenika da uzme učešće u radu i kolike će im biti mjesečne nadoknade. Pitanje za Brajovića je i da li u budžetu parlamenta postoji novac za ovu namjenu, da li će Kolegijum dati saglasnost na ovaj plan Gvozdenovića. Pitanje je i hoće li poslanici koji su članovi Odbora za dalju reformu izbornog zakonodavstva dobijati novčanu naknadu za taj rad i u kojem iznosu.

Na ovu temu za “Vijesti” odbili su da govore Gvozdenović i potpredsjednik Odbora za izborno zakonodavstvo Strahinja Bulajić (DF).

Bonus video: