Adrović: Nikada nijesam tužio kolektiv u kome sam radio makar jedan dan

"Nadležni u Opštini Berane ovoga puta su korektno reagovali i danas mi dosatavili sporazum po kome se Opština Berane obavezuje da mi ispalati pripadajuću nadoknadu za jedan i po neiskorišćeni odmor"
0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.11.2015. 14:25h

Bivši potpredsjednik Opštine Berane Braho Adrović reagovao je na navode vladajuće koalicije "Zdravo Berane SNP – DF" koja ga je prozvala da je podnio zahtjev za naknadu štete zbog neiskorišćenih odmora za period od 2009. do 2014. godine koji je kasnije korigovao i tražio naknadu štete za 2013. i 2014. godinu.

"Nkada i baš nikada nijesam tužio kolektiv u kome sam radio makar jedan dan, pa ni lokalnu samoupravu - upravu u Beranama gdje sam bio potpredsjednik nepunih sedam godina. Isto tako nikada i ni od jednog kolektiva u kome sam radio pa ni od Opštine Berane nijesam tražio niti dobio nešto što mi po zakonu ne pripada. Naprotiv, nakon predstanka rada Opština je bila po zakonu dužna da mi prethodno izmiri sedam neizmirenih ličnih dohodaka i pripadajuće doprinose kao i nadoknadu za neiskorišćene godišnje odmore. Umjesto toga sa glavnim administratorom i sekretariom sekretarijata za društvene djelatnosti, koji su iskazali veoma korektan odnos, postigao sam dogovor da mi se neispalaćeni lični dohoci isplate po dinamici kako to primaju i sami zaposleni i to je korektno ispoštovano", navodi se u reagovanju Adrovića.

"Pošto dogovor o ispalati nadoknade za neiskorišćeni jedan i po godišnji odmor nije ispoštovan shodno dogovoru, a od dogovora je proteklo više od gopdine dana, nedavno sam se, da ne bih došao u poziciju da svoje pravo ostvarujem putem suda i time Opštinu ,odnosno kolektiv u kome sam radio, izlažem dodatnim troškovima obratio zahtjevom da se to ispoštuje. Nadležni u Opštini Berane ovoga puta su korektno reagovali i danas mi dosatavili sporazum po kome se Opština Berane obavezuje da mi ispalati pripadajuću nadoknadu za jedan i po neiskorišćeni odmor", navodi se u reagovanju Adrovića.

Dodaje da su pri tom korektno citirane zakonske odredbe "na osnovu kojih mi to pravo iz radnog odnosa i pripada". Adrović navodi da je sve uredno ovjereno pečatom Opštine i potpisom predsjednika Dragoslava Šćekića.

"Šta tu onda ima autor saopštenja do da mlati praznu slamu. Nije valjda njegov predsjednik potpisao nešto nezakonito? No, ja ne zamjeram. Znam da taj kukavac iz Opštine koji piše saopštenja u njeno ime zna samo da puca ćorcima u prazno ne bi li mu neko povjerovao. Što umjesto toga ne izda saopštenje i objasni napaćenom narodu koliko su oni i kako i koga primili u radni odnos (oko 200) i neka kaže po kom zakonu on i kompletna uprava (funkcioneri i novoprimljeni) primaju plate svakoga mjeseca a ostali zaposleni sa sedam mjeseci zakašnjenja .I neka objasni laži koje je sijao da je bivša uprava ostavila dug od 15 miliona da bi se to sada ispostavilo totalnom neistinom", navodi se između ostalog u reagovanju Adrovića.

Bonus video: