Slovačka će insistirati da Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO

Đukanović i Lajčak razmijenili su mišljenja i o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i regionu, kao i o pitanjima globalnog značaja u kontekstu migracione krize i nedavnih terorističkih napada u Parizu
81 pregleda 9 komentar(a)
Miroslav Lajčak, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Miroslav Lajčak, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.11.2015. 19:57h

Slovačka će do kraja istrajavati na stavu da Crna Gora dobije poziv za članstvo već na prvom Ministarskom sastanku NATO, saopšteno je iz Vlade nakon sastanka potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka i premijera Mila Đuaknovića, koji je održan u Bratislavi.

"Đukanović je prezentirao rezultate koji potvrđuju napredak Crne Gore na putu ka EU i NATO, što odražava i nedavni Izvještaj EK o napretku. On je izrazio uvjerenje da će to olakšati partnerima u Alijansi da na Ministarskom sastanku početkom idućeg mjeseca donesu pozitivnu odluku o upućivanju poziva našoj zemlji za članstvo u NATO, i zahvalio prijateljskoj Slovačkoj na kontinuiranoj pomoći i podršci Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Lajčak odao priznanje Crnoj Gori za ostvareni progres u integracijama, i za ulogu u regionu.

"On se saglasio sa premijerom Đukanovićem da će to imati pozitivan efekat za region u cjelini, i njegovu sigurniju evropsku budućnost", saopšteno je iz Vlade.

Đukanović i Lajčak razmijenili su mišljenja i o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i regionu, kao i o pitanjima globalnog značaja u kontekstu migracione krize i nedavnih terorističkih napada u Parizu.

Bonus video: