Glendža predvodi Budvanski građanski savez

On je kazao da će biti spremni za saradnju, savezništvo i dijalog sa svim organizacijama civilnog društva, sindikatima, pojedincima i svim političkim partijama koje su posvećene i iskazuju spremnost na prosperitet i dobrobit naseg grada
9 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.11.2015. 13:37h

Nekadašnji članovi opštinskog odbora Građanskog pokreta URA, koji su, zbog neslaganja sa vrhom partije napustili tu političku grupaciju, formirali su nevladino udruženje “ Budvanski građanski savez”.

Na čelu Udruženja, je nekadašnji lider budvanske URA Radomir Glendža, koji je najavio da će se ta NVO bavitu isključivo lokalnim temama i spriječavanju daljeg propadanja Budve.

“S obzirom na to da nas je tri četvrtine članova opštinskog odbora GP URA, zbog neslaganja sa politikom vrha Pokreta, podnijelo ostavke krajem septembra ove godine, i da je 90 odsto svih aktivnih i pasivnih članova nakon toga istupilo iz Pokreta, podržavajuci naše stavove i razloge, kao ozbiljni ljudi, svjesni odgovornosti prema sebi i prema građanima nase Opštine, odlučili smo da nastavimo naše započete aktivnosti, ali ovog puta kao udruženje građana pod imenom “Budvanski građanski savez”, najavio je Glendža na konferenciji za novinare. On je dodao da postoji interesovanje građana za Savez .

“Pozivamo građane da nam se priključe u što većem broju, kako bi svi zajedno mogli dati doprinos, da naš grad učinimo boljim nego što je danas. Nažalost, dosadasnji” vlasnici” našeg grada doprinijeli su tome, da će generacije morati da ga popravljaju, da bi ga doveli do sređenog grada na pravnom, ekonomskom, finansijskom i organizacionom nivou, kakav podrazumijeva grad koji pretenduje da bude metropola crnogorskog turizma”, kazaoa je Glendža.

On je dodao da će se Udruženje baviti isključivo lokalnim temama.

“Pod tim podrazumijevamo vladavinu prava, borbu protiv nepotizma i protekcionizma, korupcije i profesionalne nesposobnosti, i težnju ka razvoju u kojem će ekonomsko-nezavisan građanin biti stožer demokratskog društva. Bićemo posvećeni zaštiti životne sredine, sprečavanju devastacije i uništenja kulturno - istorijskih resursa. Zalagaćemo se za socijalno pravedno društvo”, naveo je Glendža.

On je kazao da će biti spremni za saradnju, savezništvo i dijalog sa svim organizacijama civilnog društva, sindikatima, pojedincima i svim političkim partijama koje su posvećene i iskazuju spremnost na prosperitet i dobrobit naseg grada.

“Da li ćemo kao udruženje građana nastupiti na narednim lokalnim izborima to još uvijek nijesmo razmatrali, a i zbog činjenice da niko osim DPS-a ne zna vrijeme njihovog održavanja, kao i to da li će izbora uopšte biti, jer i sada vladaju mimo izborne volje građana. Da zakon važi za njih, bili bi odavno politička prošlost, a i krivično bi odgovarali za političku korupciju koja im omogućava da se ovako arogantno ponašaju.Građani konačno sve vide i vjerujemo da nikad više neće dati podršku onima koji su ih toliko puta prevarili i opštinski budžet nemilosrdno opljačkali. Upravo, to je razlog što se kontinuitet vlasti u Budvi, na ovako grčevit način održava”, kazao je Glendža.

On je poručio građanima da “nema viška radnih mjesta, nego ih fali”.

"Tako da se ne bojite vi koji mislite da od DPS-a zavisite. Da pojedinci iz njihovih redova nijesu ovoliko krali, bilo bi posla i za još jednu Budvu”, zaključio je Glendža.

Bonus video: