"ČELNICI ALBANSKIH PARTIJA SE PONAŠAJU NEOZBILJNO"

Abazović o ulcinjskoj vlasti: Utrkuju se ko će bliže do DPS-a

“Čelnici albanskih partija se već duže ponašaju neozbiljno,“ rekao je Abazović
21 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.11.2015. 16:27h

Odbornik URA u ulcinjskom parlamentu Dritan Abazović kazao je da nije problem ako se vlast promijeni, već što grad ne zna šta ga čeka nakon toga. On je rekao da se čelnici albanskih partija već duže ponašaju neozbiljno. “Filozofija im se svodi na to koja će stranka biti bliže DPS-u. Da čovjek ne povjeruje. Grad ne može da ostvari progres ako se koalicioni partneri iscrpljuju ko će koga bolje da prevari”, kazao je Abazović “Vijestima”.

“Vijesti” su juče objavile da bi ubrzo prekompozicijom lokalnog parlamenta DPS mogao da se vrati u vlast, ali da nije isključeno i da bi mogli biti raspisani vanredni izbori.

URA je sa dva odbornika konstituent lokalne vlasti u Ulcinju, zajedno sa Forcom i koalicijom okupljenom oko Demokratske partije Fatmira Đeke.

“Kada je DPS pobijedio na lokalnim izborima, žalili su se kako je strašno što albanske partije neće imati vlast u Ulcinju. Tada smo im, na svoju štetu, pomogli da se to ne desi, ali očigledno za pojedine lidere pomoći nema. Bili su, jesu i ostaće destruktivci do kraja svoje političke karije”, ocijenio je Abazović.

On sumnja da njegovi koalicioni partneri već dugo nešto “kuvaju iza njihovih leđa, a koalicija se odavno nije ni sastajala".

“To što kao razlog pominju lift ili troškove kabineta gradonačelnika, samo je izgovor za ono što već duže vrijeme neuspješno spremaju. Cjelo vrijeme su pokušavali da nas gurnu u rušenje vlasti kako tobože oni ne bi bili krivci za povratak DPS-a na presto. Odbili smo da učestvujemo u njihovoj prljavoj igri koju smo lako prepoznali. Ostaćemo dosljedni do kraja, nemamo ništa lično protiv ljudi iz DPS-a, ali imamo protiv njihove politike”, poručio je Abazović.

On je dodao da je URA spremna za nove izbore, ali i da ode u opoziciju.

Iako je za vrijeme vladavine DPS-a Ulcinj opustošen i srušen, ocijenio je “da Forci izgleda kao dobra preporuka za saradnju”. Predsjednik DPS-a u Ulcinju Ljoro Nrekić potvrdio je prije dva dana da DPS “kao najjača partija sa devet odbornika može da preuzme odgovornost za budućnost građana”.

Preporučujemo za Vas