URA: Dijalog lidera partija da počne što prije

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić pozvaće tokom ove sedmice lidere partija, koje imaju poslanike u parlamentu, na razgovore o prevazilaženju političke krize
71 pregleda 8 komentar(a)
URA, logo
URA, logo
Ažurirano: 16.11.2015. 13:39h

Lideri partija koje imaju svoje poslanike u Skupštini treba što prije da počnu dijalog o prevazilaženju političke krize, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić pozvaće tokom ove sedmice lidere partija, koje imaju poslanike u parlamentu, na razgovore o prevazilaženju političke krize.

Građanski pokret URA, kako je agenciji MINA nezavnično saopšteno iz URE, smatra da je najvažnije da do dijaloga dođe što prije.

„Kada smo, zajedno sa Demosom i Demokratama, inicirali otvaranje razgovora kako bi se iz duboke krize izašlo na demokratski način – organizovanjem izbora koji neće ostavljati sumnju u njihov legitimitet, saopštili smo da dijalog treba da počne na forumu koji bi činili predsjednici političkih subjekata koji imaju svoje poslanike u Skupštini Crne Gore“, saopšteno je iz URA-e.

To je, kako smatraju, jedan od prelomnih momenata za Crnu Goru i logično je da za stolom budu ključni politički akteri, na kojima je najveća odgovornost za budućnost zemlje.

„Slobodni i fer izbori su cilj dijaloga, a jedno od nezaobilaznih sredstava dolaska do cilja je sprečavanje sadašnje vladajuće koalicije da i dalje prevarno, zloupotrebom državnih resursa, sebi namiče glasove. Kupovina ljudskih duša mora biti zaustavljena, zbog čega je neophodno izdejstvovati i učinkovit mehanizam koji bi garantovao da će eventualni dogovor biti sproveden u djelo“, smatraju u URA-i.

Oni navode da je iluzorno očekivati da bi se sadašnja vlast, ako bi ona organizovala izbore, ponašala drugačije i poštovala pravila.

Bonus video: