Drljević: Crna Gora posvećena sprovođenju suštinskih reformi

Reforme će, kako je kazao, osigurati vladavinu prava, osnažiti ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života građana
154 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je procesom evropske integracije posvećena sprovođenju suštinskih reformi koje će osigurati vladavinu prava, osnažiti ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života građana, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Drljević se u Budimpešti sastao sa nerezidentnim ambasadorima država članica Evropske unije (EU), Estonije, Litvanije, Letonije i Irske, kao i sa ambasadorima i otpravnicima poslova Tajlanda, Filipina, Gruzije, Pakistana i Kolumbije.

On je informisao sagovornike o sprovedenim reformama i ostvarenim rezultatima u procesu pristupanja EU i o tekućim i planiranim aktivnostima Vlade i pregovaračke strukture sa ciljem dostizanja evropskih standarda i kvaliteta života.

„Sagovornici glavnog pregovarača su pozdravili napredak Crne Gore u pristupanju EU i njenu ulogu i doprinos regionalnoj saradnji i razvoju sadržajnih odnosa sa susjedima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, razmijenjena su mišljenja u vezi sa obavezama u konkretnim pregovaračkim poglavljima i razmotrena ekspertska podrška država članica u više oblasti.

Bonus video: