Medojević: Režim u Crnoj Gori uključen u šverc oružja i terorizam

"Crna Gora je pod režimom Đukaovića postala sigurna destinacija za aktivnosti organizovanog kriminala i terorističkih organizacija i bez smjene ovog režima i sveobuhvatnih i korjenitih refomi sistema bezbjednosti, stanje u ovoj oblasti se neće promjeniti"
153 pregleda 66 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2015. 11:52h

Član odbora za bezbjednost Nebojša Medojević tvrdi da je Crna Gora "postala važna tačka na svjetskoj mapi organizovanog kriminala i terorizma" i "sigurna destinacija za sklapanje raznih globlanih kriminalnih dilova".

"Osim trgovine narkoticima, cigaretama, ljudima, u poslednje vrijeme Crna Gora je postala prepoznata i kao destinacija za sklapanje dilova oko naoružavnja terorističkih organizacija. To nije ostalo nezapaženo od strane najmoćcnijih svjetskih bezbjednosnih agencija, koje su prateći opasne trgovce oružjem, inicirale hapšenje nekoliko važnih trgovaca oružjem, upravo u Cnoj Gori. Najopasnije svjetske terorističke oganizacije Al Kaida, kolumbijski FARC, a evo sada vidimo i ISIL preko Crne Gore obavljaju transkacije sa oružjem koje se koristi za naoružavanje pobunjeničkih grupa u Libiji, Siriji, terorističkih organizacija , paramilicija i paravojski po Bliskom Istoku i sjevernoj Africi", saopštio je medojević.

Kako je dodao akcija bavrske policije koja je uhapsila crnogorskog državljanina u autu sa PG tablicama "koji je trebao da dopremi oružje i eksloziv u Pariz, samo nekoliko dana prije stravičnog terorističkog napada, ukazuje na kontinuitet djelovanja crnogorske mafije".

"Koja uz pomoć vrha režima i korumpiranih djelova bezbjednosnih službi postaje važan segment podrške terorizmu u svijetu. DF je odavno upozoravao na tijesnu vezu između organizovanog kriminala i terorizma čije se akcije često finansiraju i logistički podržavaju od struktura bliskih korumpiranim režimima u zemljama Balkana. Zbog povezanosti vrha režima i vrhova ANB i policije sa organziovanim kriminalom u Crnoj Gori, te institucije nijesu u stanju da otkrivaju i procesuiraju ova najteža krivična djela, tako da tužilaštvo još nije podiglo nijednu optužnicu zbog krivičnog djela šverca oružja terorističkim organizacijama, i ako je po instrukcijama DEA i nalozima Interpola u Crnoj Gori uhapšeno vise stranih lica zbog prodaje oružja terorističkim organziacijama", naveo je Medojević.

Šverc oružja preko Crne Gore je, kako tvrdi član Odbora za bezbjednost, još jedan od "kriminalnih svercerskih poslova pod okriljem vrha režima".

"I nikoga ne treba da čudi da policija Bavrske osnovano sumnja da je, upravo iz Crne Gore, transportovano oružje i eksloziv za terorističke akcije u Parizu. Crna Gora je pod režimom Đukaovića postala sigurna destinacija za aktivnosti organizovanog kriminala i terorističkih organizacija i bez smjene ovog režima i sveobuhvatnih i korjenitih refomi sistema bezbjednosti, stanje u ovoj oblasti se neće promjeniti. Službe bezbjednosti su, umjesto borbe protiv mafije i terorizma, upotrebljene u borbi protiv demokratske opozicije, kritičara vlasti i slobodnih medija. Zato su nepohodne korjenite refrome, čišćenja službi od kormpiranih segemenata povezanih sa mafijom i izgradnja novih institucija sposobnih da se uhvate u koštac sa užasnim nasljeđem koje će ostati iz korumpiranog mafijaškog režima", saopštio je Medojević.

Zaključuje da Crna Gora refromama i odlučnim akcijama "mora oprati ljagu sa svog obraza i postati normalna, pravna država u kojoj neće biti mjesta za mafiju i teroriste".

Bonus video: