Telegrami saučešća iz Crne Gore: Svi smo uz Francusku i njene građane

"Ovaj zločin strašnih razmjera pogodio je sve ljude dobre volje u cijelom svijetu"
71 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 15.11.2015. 09:49h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je telegram sa izrazima najdubljeg saučešća predsjedniku Francuske Fransoa Olandu, povodom stradanja velikog broja građana u terorističkim napadima u Parizu.

"Lično i u ime građana Crne Gore upućujem Vam najdublje saučešće povodom brutalnog terorističkog napada u Parizu u kome su stradali brojni nevini ljudi, što obavezuje čovječanstvo na solidarnost i zajednički otpor ovom globalnom zlu. Svi u Crnoj Gori smo uz Francusku i njene građane u ovoj velikoj tragediji. Računajte na našu bezrezervnu podršku”, kaže se u telegramu Vujanovića.

Telegram povodom terorističkog napada u Parizu predsjedniku Senata Fancuske Žerardu Laršenu i predsjedniku Nacionalne skupštine Francuske Klodu Bartoloneu, uputio je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

"Povodom strašnih događaja koji su sinoć oduzeli nevine živote vaših građana želim vam prenijeti da svi osjećamo neizrecivu tugu i šok. Crna Gora istinski učestvuje u tuzi sa vama i vašim građanima i uvjeravamo vas da smo u ovom trenutku zajedno sa vama u opštoj borbi za zaštitu mira i slobode življenja svih. Mirna, snažna i solidarna Evropa je jedini odgovor na užas terorizma koji udara na živote naših građana i bezbjednost država. Svi zajedno moramo raditi na podizanju nepremostivih granica terorizmu i radikalizmu i uvjeravam vas da u toj misiji imate Crnu Goru kao prijatelja i partnera", navodi se u telegramu Krivokapića.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je sinoć telegram saučešća predsjedniku Vlade Francuske Republike Manuelu Valsu povodom terorističkih napada u Parizu.

Serija smrtonosnih napada dogodila se u Parizu večeras i u njima je stradalo preko 150 ljudi, a strahuje se da će taj broj biti i veći.

"Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, povodom nezapamćenih terorističkih napada sinoć u Parizu u kojima su smrtno stradale i povrijeđene stotine nevinih ljudi, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća i solidarnosti s prijateljskim francuskim narodom. Ovaj zločin strašnih razmjera pogodio je sve ljude dobre volje u cijelom svijetu. Crna Gora je uz Francusku u ovim teškim trenucima za Vašu naciju" navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića upućenom predsjedniku Vlade Francuske Manuelu Valsu.