SAD pružaju snažnu podršku Vojsci Crne Gore

3 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Margaret Ujehara, Foto: Mod.gov.me
Milica Pejanović Đurišić, Margaret Ujehara, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 13.11.2015. 18:26h

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanovic Đurišić sastala se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Ujehara.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Pejanović Đurišić je istakla značaj podrške koju Sjedinjene Američke Države u kontinuitetu pružaju Ministarstvu i Vojsci Crne Gore realizacijom različitih programa.

"Posebno je potencirala ostvarenu saradnju u oblastima ljudskih resursa, opremanja i modernizacije, obuke, školovanja i usavršavanja, kao i učešća na zajedničkim vježbama, što u značajnoj mjeri utiče na razvoj kapaciteta Ministarstva i Vojske. Ministar Pejanović Đurišić je ocijenila da će se započete reforme u sektoru odbrane nastaviti istom dinamikom i u narednom peirodu, uz ocjenu da su dosadašnjim reformskim procesima stvoreni uslovi za dobijanje poziva za članstvo u NATO na Ministarskom sastanku početkom decembra u Briselu", navodi se u saopštenju.

Ujehara je, kako se dodaje, istakla zadovoljstvo postignutom saradnjom u oblasti odbrane, konstatujući da će SAD nastaviti da pružaju podršku Ministarstvu i Vojsci i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali izaslanik odbrane SAD potpukovnik Majk Tarkvinto, šef kancelarije za odbrambenu saradnju kapetan fregate Marek Strosin i zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Rajko Pešić.

Bonus video: