"ČLANSTVO U ALIJANSI NAJBOLJE RJEŠENJE ZA CG"

Rakčević: NATO ne smije biti DPS zvečka

Na primjedbu da je iz krugova bliskih pokretu poručeno da URA mora sarađivati sa DF-om, Rakčević je upozorio da URA nije lutkarsko pozorište u kojem neko može iza zavjese da vuče konce kako želi
15 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2015. 08:28h

Lider građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je da je URA jasno za NATO, ali da neće dozvoliti da to bude jedna u nizu zvečki DPS-a kojom građane odvlače od bitnih problema. On je rekao da je članstvo u Alijansi najbolje rješenje za Crnu Goru.

“Sa druge strane,ne želimo da NATO bude neka nova mantra, nova DPS zvečka da se realni problemi svedu u drugi plan i da se skrene pažnja. Mi tu novu vrstu manipulacije sa NATO-om ne želimo”, kazao je Rakčević Radiju “Antena M”.

Na primjedbu da je iz krugova bliskih pokretu poručeno da URA mora sarađivati sa DF-om, Rakčević je upozorio da URA nije lutkarsko pozorište u kojem neko može iza zavjese da vuče konce kako želi.

“Sarađivaćemo sa svima koji mogu da doprinesu oporavku građanske sekularne Crne Gore. To je suština priče. Krugova koji svojataju URU ima i na jednoj i drugoj i trećoj strani, maltene olimpijski krugovi. Uprkos očekivanjima i sugestijama jednog od tih krugova da URA učestvuje u organizaciji u već pripremljenoj režiji protesta donijeli smo potpuno samostalnu odluku”.