GP URA nadležnima u NK: Djecu i njihove roditelje svrstavate u građane drugog reda

"Tužno je da se problem koji je nastao između lokalne uprave, Ministarstva prosvjete i prevoznika prebija preko leđa roditelja i učenika", navodi se u saopštenju GP URA
5 komentar(a)
URA, Ujedinjena reformska akcija, Foto: URA
URA, Ujedinjena reformska akcija, Foto: URA
Ažurirano: 11.11.2015. 10:17h

Nedopustivo je da već treći dan učenici sa teritorije Nikšića koji koriste usluge javnog prevoza ne mogu da pohađaju nastavu zbog nesposobnosti nadležnih organa da kvalitetno obavljaju svoj posao, odnosno da budu na usluzi građanima i adekvatno rješavaju sve probleme u nikšićkoj Opštini, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Nikšićki prevoznici obustavili su prevoz đaka zbog, kako su saopštili, odluke Ministarstva prosvjete da im stopira participaciju od 40 odsto.

"Posebno u prilog ovome jeste činjenica da najodgovorniji u Sekretarijatu za Komunalne poslove i saobraćaj javno priznaju da ne znaju ko im obavlja usluge prevoza prema pojedinim mjesnim zajednicama što dovoljno govori kojim ljudima su građani dali povjernje da im rješavaju vitalne probleme. Tužno je da se problem koji je nastao između lokalne uprave, Ministarstva prosvjete i prevoznika prebija preko leđa roditelja i učenika", navodi se u saopštenju GP URA.

Iz ove partije pozivaju sve zainteresovane strane da se što prije riješi ovaj nastali problem, jer je kako tvrde apsurdno da djeca usred polugodišta budu, ne svojom grškom, lišeni sticanja novog znanja.

"Molimo Vas da ne gledate samo svoj inters, već da djeca budu na prvom mjestu, a vaše međusobne probleme rješavajte na drugi način koji ne bi uticao na redovan odlazak djece u školu. Na ovakav način djecu i njihove roditelje dovodite u neravnopravan položaj i svrstavate u građane drugog reda.GP URA je ranije najavio da će pokrenuti inicijativu prema Opštini Nikšić da u buđžet Nikšića uđe stavka prema kojoj bi se za učenike osnovnih škola obezbijedila sredstva da svi dobiju besplatane udžbenike, a ovaj problem sa prevozom nam daje za pravo da se pokrene i inicijativa da se i osnovcima koji koriste usluge prevoza kroz budžet obezbijede sredstva da besplatno dolaze na nastavu čime bi se i oni i njihovi roditelji doveli u ravnopravan položaj", kazali su iz GP URA.

Bonus video: