Novska lista o krivičnoj prijavi protiv Božovića: Ne zna čovjek da li da plače ili da se smije

"Da je tuga sa ovom krivičnom prijavom pregolema, sami priznajete da su pare date fudbalskom klubu i da ih Rade Božović nije u džep stavio, da nije kupio jahtu, stan ili pojeo i popio", navodi se između ostalog u saopštenju Novske liste
137 pregleda 10 komentar(a)
Rade Božović, Foto: Radio Jadran
Rade Božović, Foto: Radio Jadran
Ažurirano: 11.11.2015. 09:36h

Ogorčeni smo i krajnje iznenađeni a prije svega ljuti na sadržaj krivične prijave i sumnje da je jedan od naših uvaženih članova Rade Božović na meti Uprave Policije CB Herceg Novi, pa ne zna čovjek da li da plače ili da se smije zbog sadržine ove krivične prijave, saopšteno je iz Novske liste.

Hercegnovska policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv Rada Božovića (56) iz Herceg Novog, bivšeg sekretara Sekretarijata za finansije, turizam i ekonomski razvoj Opštine Herceg Novi, zbog sumnje da je u vrijeme dok je obavljao ovu funkciju počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Da je tuga sa ovom krivičnom prijavom pregolema, sami priznajete da su pare date fudbalskom klubu i da ih Rade Božović nije u džep stavio, da nije kupio jahtu, stan ili pojeo i popio. Klub je dužan ova dodatna sredstva da opravda u završnom računu, pa se postavlja pitanje da li je i na koji način i na osnovu kojih kiterijuma oštećen budžet Opštine", navodi se u saopštenju Novske liste.

Dodali su da ova prijava ima samo jednu namjeru, a to je kompromitacija i narušavanje digniteta jednog poštenog Novljanina koji je svoj život posvetio razvoju sporta koji je zaslužan za mnoge sportske događaje u gradu.

"Zar je moguće gospodo da ste se drznuli da ovakav čin okvalifikujete kao krivično a ne kao herojsko djelo? Dati više novca djeci, sportu, fudbalu a ne nekoj ultra unaprijed propaloj takozvanoj investiciji za vas prestavlja zloupotrebu službenog položaja? Prosto smo u šoku da ovo može da bude vijest u medijima i uopšte tema nekakve prijave. Kamo sreće da je više ovakvih službenika bilo u starom sazivu Opštinske vlasti, danas ne bi imali situaciju da se kolektor gradi viječno, da vode nemamo dva puta godišnje, da su nam hoteli propali, turizam sveden na mjesec dana i toliko još toga narušeno. Gdje su krivične prijave protiv kamataša, narko dilera i ubica? Protiv stotina i stotina sukoba interesa, pronevjera, namjerno štetno pogubnih ugovora po Opštinu i državu? Gdje je krivična prijava za 150.000 eura koje su javno date Jadranu mimo predvidjenog budžeta? Gdje su krivične prijave protiv nelegalne gradnje zgradurina, viška spratova, gradnje mimo DUP-a? Ako ste mislili da će te na ovaj jeftin, jadan i patetičan način izvršiti pritisak na Novsku Listu kao što ste već slomili neke sadašnje partnere gradske vlasti grdno se varate, rekli su iz Novske liste.

Tvrde da je Rade Božović primjer revnosti i profesionalnosti kao nekadašnji opštinski funkcioner.

"Među narodom je vrlo poznat i omiljen, te javno ulažemo protestnu notu povodom ovakvo uvredljivog teksta i krivčne prijave kojom ga teretite. Ako se i osnovno državno tužilaštvo povinuje ovoj podvali, svi treba da se zapitamo u kakvom to gradu i državi živimo, i šta su prave vrijednosti. Pomno ćemo pratiti dešavanja koja slijede i isto tako kako ste na ovaj način nanijeli štetu našem uvaženom članu tražićemo da se javno izvinete nakon što se ova ujdurma završi", zaključuje se u saopštenju Novske liste.

Bonus video: