Milošević: Izvještaj o napretku Crne Gore najbolje demantuje sve politikantske tvrdnje

“Ovim je, ujedno, potvrđeno da je Crna Gora stabilna i funkcionalna država koja je sposobna da sama, bez ikakvog posredovanja sa strane, savlada sve političke izazove pred kojima se nađe”, kazao je Milošević agenciji MINA
22 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tarzan Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.11.2015. 13:11h

Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore potvrdio je da je dijalog u okviru crnogorskih institucija jedini ispravan i prihvatljiv demokratski put za sve političke partije, ocijenio je politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.

Izvještaj EK o napretku Crne Gore objavljen je danas.

On je naveo da su u DPS-u zadovoljni tom konstatacijom, ostalim navodima iz Izvještaja, kao i izjavama evropskog komesara za susjednu politiku i proširenje Johanesa Hana i izvjestioca za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Čarlsa Tanoka.

“Ovim je, ujedno, potvrđeno da je Crna Gora stabilna i funkcionalna država koja je sposobna da sama, bez ikakvog posredovanja sa strane, savlada sve političke izazove pred kojima se nađe”, kazao je Milošević agenciji MINA.

On smatra da je iz Izvještaja EK i izjava Hana i Tanoka sasvim jasno da Crna Gora uspješno ispunjava sve svoje obaveze u integracionom procesu ka Evropskoj uniji (EU).

“Što može biti dobra smjernica i uoči očekivane pozivnice za člasntvo u NATO”, ocijenio je Milošević.

On je kazao da je konstatovan napredak u svim oblastima i da Izvještaj EK osnažuje ukupnu državnu politiku Crne Gore.

“Ovakve ocjene u Izvještaju EK o napretku Crne Gore najbolje demantuju sve politikantske tvrdnje kojima se crnogorska javnost svakodnevno zasipa, a koje nemaju uporište u realnom stanju u državi”, rekao je Milošević.

On je naveo da posebno raduju ocjene o rastu crnogorske ekonomije i konstruktivnoj ulozi Crne Gore u susjedskim odnosima, što potvrđuje ulogu države kao regionalnog lidera.

“Svakako, prioritet Crne Gore i EU ostaje dalje snaženje vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, što je prije svega, u interesu građana naše države i oblast koja zahtijeva stalni rad”, zaključio je Milošević.

Bonus video: