Simović: Nerealno da se Frontu odobri održavanje novog protesta u Podgorici

"Posljedice njihovih "mirnih" protesta tek saniramo. Nadležni organi rade na definisanju pravnog odgovora na njih, uključujući i skidanje poslaničkog imuniteta za dio rukovodstva na zahtjev Tužilaštva"
235 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.11.2015. 17:22h

Potpredsjednik Skupštine Milutin Simović smatra da, nakon svega što se dogodilo na protestu ispred parlamenta 24. oktobra, nije relano očekivati da će Demokratski front (DF) dobiti dozvolu za organizovanje novog skupa u Podgorici, koji najavljuju za kraj novembra.

"Prije svega, moram reći da sam iznenađen i samom najavom iz DF-a, da će organizovati nova protestna okupljanja krajem novembra u Podgorici. Oni se ponašaju kao da se 24. oktobra ništa nije desilo", kazao je Simović agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, dok se nadležne državne institucije i ukupno društvo ovih dana ozbiljno bave i analiziraju učinke njihovih prethodnih radova, DF najavljuje nastavak.

"Posljedice njihovih "mirnih" protesta tek saniramo. Nadležni organi rade na definisanju pravnog odgovora na njih, uključujući i skidanje poslaničkog imuniteta za dio rukovodstva na zahtjev Tužilaštva", rekao je Simović.

Kako je naveo, iz DF-a najavljuju da idu dalje, sa porukama da ne priznaju ni Vladu, ni pravosudni sistem, ni državu.

"Kad bi im moglo biti, oni bi realizovali projekat koji treba da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom i evroatlantskom putu".

"Zaista smatram da nije relano očekivati da isti organizatori, koji su između ostalog pokušali da nasilno uđu u Skupštinu 24. oktobra, dobiju dozvolu i šansu da ponovo na istom mjestu repriziraju svoje nasilničko i antidržavno djelovanje”, kazao je Simović.

On je još jednom pozvao sve odgovorne političke subjekte na dijalog u institucijama sistema, a prije svega u Parlamentu.

"Taj dijalog treba da uvaži argumente i činjenice, i da svi zajedno budemo podsticajni prema onome što su vitalni interesi države i građana", zaključio je Simović.

Bonus video: