PUPI: Ne oduzimati poslanički imunitet Mandiću, Kneževiću i Radunoviću

"Građani su nezadovoljni činjenjem ili nečinjenjem, radom ili neradom predsjednika Vlade Crne Gore i svih potpredsjednika Vlade i ministara", rekli su iz PUPI
65 pregleda 8 komentar(a)
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2015. 12:07h

Partija ujedinjenih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI) smatra da poslanicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Slavenu Radunoviću ne treba oduzimati poslanički imunitet, jer svojim ponašanjem i djelovanjem, tokom skorašnjih protesta, nijesu ničim ugrozili ustavni i pravni poredak Crne Gore, saopšteno je iz ove partije.

"Svojim činjenjem nijesu izazvali nikakve negativne posljedice, a pogotovo nijesu ničim oštetili državu. Ono što je najvažnije imenovani nijesu krali i potkradali državu, nijesu izbjegavali plaćanje poreza, što čini najteže krivično djelo u aglosaksonskom pravu. Pomenuti poslanici su zajedno sa prisutnim građanima, zbog svojih ubjeđenja, nezadovoljni socioekonomskom situacijom u zemlji, ozlojeđeni kontinuiranim pljačkanjem narodne imovine, pljačkaškom privatizacijom, siromašenjem, svjesnim uništavanjem firmi i kolektiva,ostajanja radniaka bez posla, rastom nezaposlenosti, zamrzavanjem plata i penzija, organizovanim kriminalom i brojnim nerasvijetljenim ubistvima i samoubistvima, izražavali svoja ogorčenja i nezadovoljstva", navodi se dopisu koje je PUPI poslala predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću, Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, predsjedniku Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Radivoju Nikčeviću i svim poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Iz PUPI su dodali da su građani posebno nezadovoljni neradom daosadašnjih tužilaca, Boba Vukčevića, Vesne Medenice i Ranke Čarapić, kao i specijalnih tužilaca, koji su, kako tvrde, za naše prilike primali visoke plate za svoj nerad, od poreskih obveznika, štiteći brojne lopovluke, krađe, nedozvoljene štetne radnje, pa čak i organizovani kriminal.

"Građani su takođe nezadovoljni činjenjem ili nečinjenjem, radom ili neradom predsjednika Vlade Crne Gore i svih potpredsjednika Vlade i ministara, koji su na organizovan i smišljeni način,potpomognuti zarobljenim državnim institucijama opljačkali državu i njene građane, a ogromnan novac iznijeli neskriveno na strane destinacije", rekli su iz PUPI.

Iz ove partije traže od VDT-a Ivice Stankovića da protiv lica koji pljačkaju, štete i brukaju državu, pokrene krivičnu odgovornost i zatraži skidanje njihovog imuniteta.

"I predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, kao koalicioni partner u pljačkaškoj vlasti, i najodgovornija ličnost u zakonodavnoj grani vlasti, snosi odgovornost za sva nepočinstva, krađe i pljačke države i naroda, te tražimo od VDT da zatraži skidanje njegovog imuniteta, kako bi pred institucijama ove države odgovarao. Tražimo od Ivice Stankovića, da zatraži skidanje imuniteta poslaniku i predsjedniku Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Radivoju Nikčeviću, koji se nalazi decenijama u vlasti, koji je učestvovao u donošenju štetnih odluka, kako na nivou grada Nikšića koji je uništen, razoren, zapušten i zadužen, tako i na nivou države", kazali su iz PUPI.

Dodali su i da su od Budve do Plava, od Pljevalja do Ulcinja, svi gradonačelnici i direktori firmi u državnom vlasništvu, nanijeli ogromne štete i pljačke kako građanima, lokalnoj zajednici tako i državi u cjelini ,te da oni treba da se procesuiraju i odgovaraju pred narodom i državom, a pokradeno da vrate narodu.

"Po ocjeni PUPI-a, to su lica kojima treba skinuti imunitet , a ne poslanicima Mandiću, Radunoviću i Kneževiću koji žele samo dobro i prosperitet građanima i državi. Naime afera "Snimak" je jedan od ključnih razloga za okupljanje građana i poslanika. Iza afere "Snimak" stoji lično premijer Đukanović, pa bi bilo logično tražiti skidanje njegovog imuniteta, kako bi odgovarao pred zakonima ove države.PUPI podsjeća da je zbog jedne manje grupe nezadovoljnih građana i demonstranata u glavnom gradu Rumunije predsjednik Vlade Viktor Ponta podnio ostavku,čime je pokazao odgovornost prema narodu i državi. O svemu ćemo obavijestiti kancelariju EU u Podgorici i njenog šefa Mitju Drobniča i ambasadore uticajnih država u Crnoj Gori", zaključili su iz PUPI.

Bonus video: