Iz kase oko 340.000 eura za namještaj

Uprava, na čijem je čelu Blažo Šaranović, će na osiguranje službenih vozila potrošiti oko 62 hiljade eura
4205 pregleda 3 komentar(a)
Uprava nabavlja i nova službena vozila, Foto: Boris Pejović
Uprava nabavlja i nova službena vozila, Foto: Boris Pejović

Uprava za imovinu potrošiće 336.970 eura za nabavku namještaja za državne institucije.

Ugovorom koji je Uprava potpisala sa podgoričkom firmom Was design isporuka namještaja sprovodiće se prema potrebama državnih insititucija. Predviđeno je da namještaj bude obezbijeđen za Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo sporta, Ministarstvo finansija, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, kao i Ministarstvo vanjskih poslova.

Vlasnik Was design je Vladimir Konatar, a ta firma je, prema javno dostupnim podacima, nabavljala namještaj i za Opštinu Bijelo Polje. Planirano je takođe da namještaj bude obezbijeđen i Upravi za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, Zavodu za statistiku, Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju, Zavodu za metrologiju i Direkciji za zaštitu tajnih podataka. Javnim pozivom Uprave je, između ostalog, predviđena nabavka stolova, stolica, fotelja, laboratorijskih i restoranskih stolica, sudopera i garnitura za kabinete.

Uprava, na čijem je čelu Blažo Šaranović, će na osiguranje službenih vozila potrošiti oko 62 hiljade eura.

Kako se navodi u ugovoru, osiguranje će biti obezbijeđeno za vozila ministarstava i pojedinih državnih institucija. Ugovor je potpisan sa Sviss osiguranjem na godinu, a između ostalog, podrazumijeva osiguranje od saobraćajnih nezgoda, požara, ekspolozija “osim eksplozije nuklearne energije”. Navodi se da su vozila osigurana i od pada “drveta, jarbola i vazdušne letjelice” kao i od namjerno prouzrokovane štete.

Uprava je odlučila je i da potroši 4.428 eura za nabavku klima uređaja i ventilatora za državne institucije.

Bonus video: