Kadeti Vojske Crne Gore koji se školuju u Skoplju položili zakletvu

Mitrović je, kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, ocijenio da se odlični bilateralni odnosi između prijateljskih država u kontinuitetu nadgrađuju
283 pregleda 5 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Skoplje, Foto: MVPEI
Vojska Crne Gore, Skoplje, Foto: MVPEI
Ažurirano: 28.10.2015. 17:44h

Pripadnici šeste generacije kadeta Vojske Crne Gore, koji se školuju na Vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski" u Skoplju, položili su danas zakletvu.

Svečanosti polaganja zakletve tri kadeta u crnogorskoj Ambasadi u Skoplju, čiji je domaćin bio ambasador Predrad Mitrović, prisustvovali su dekan Vojne akademje pukovnik Orce Popovski, vojni ataše Republike Makedonije u Crnoj Gori pukovnik Dončo Kuzmanov, predstavnici Ministarstva odbrane Crne Gore pukovnik Jovica Kaluđerović i major Veselin Pejović.

Mitrović je, kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, ocijenio da se odlični bilateralni odnosi između prijateljskih država u kontinuitetu nadgrađuju.

On je istakao pozitivna iskustva u okviru realizacije plana bilateralne saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Makedonije prema kojem se u Regionalnom centru za obuku pilota u Podgorci obučavaju piloti helikoptera Armije Makedonije, dok se naši kadeti školuju na Vojnoj akademiji u Skoplju.

"Mitrović je crnogorskim kadetima potvrdio podršku Ambasade Crne Gore u svim pitanjima od njihovog interesa", kaže se u saopštenju.

Bonus video: