Hojt Ji: Stvoriti bolje šanse za građane Crne Gore

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo da se sastanem sa Krivokapićem. Razmijenili smo poglede o bliskoj bilateralnoj saradnji između SAD i Crne Gore. Razgovarali smo i o izazovima i prilikama sa kojima se Crna Gora suočava na putu ka ciljevima - članstvu u Evropsku uniju i NATO, i o koracima koji treba da budu preduzeti na tom putu", istakao je Hojt Ji
162 pregleda 13 komentar(a)
Hojt Brajan J, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Hojt Brajan J, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 27.10.2015. 15:54h

SAD se nadaju još bliskijim odnosima sa Crnom Gorom u izgradnji evroatlantske budućnosti za građane Crne Gore, koju oni zaslužuju, kazao je Brajan Hojt Ji zamjenik pomoćnika državnog sekretara američkog Stejt dipartmenta.

On se danas u američkom Stejt dipartmentu sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem.

Hojt ji je rekao da je sa Krivokapićem razgovarao o važnosti dijaloga u Crnoj Gori u vezi sa njenom budućnošću, o jačanju ekonomije i stvaranju boljih šansi za građane, kao i o evropskoj perspektivi Crne Gore.

"Razgovarali smo i o važnoj ulozi civilnog društva i političkih partija, "o svim glasovima Crne Gore", kao i o načinima na koji Crna Gora želi da napreduje ka evropskim i evroatlantskim institucijama i boljoj budućnosti", istakao je Hojt Ji.

Dodao je i da mu je bilo veliko zadovoljstvo da se sastane sa Krivokapićem.

"Razmijenili smo poglede o bliskoj bilateralnoj saradnji između SAD i Crne Gore. Razgovarali smo i o izazovima i prilikama sa kojima se Crna Gora suočava na putu ka ciljevima - članstvu u Evropsku uniju i NATO, i o koracima koji treba da budu preduzeti na tom putu", rekao je Hojt Ji.

Bonus video: