DPS: U DF-u ostalo samo da kažu da smo im podmetnuli Slavena Radunovića

U DPS-u smatraju da, poslije svega što se desilo, najmanje što bi se očekivalo od Andrije Mandića i njegovih sljedbenika je podnošenje ostavki na vodeća mjesta u partijama
26 komentar(a)
Slaven Radunović, Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2015. 15:30h

Demokratski front (DF) svim silama pokušava da izbjegne odgovornost i spasi se od zakona, svakodnevno podmećući neistine crnogorskoj javnosti, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

“Andrija Mandić i njegovi sljedbenici su pokušali da izvrše državni udar, u to više ne sumnjaju ni njihove pristalice. DF je ovakav scenario najavljivao mjesecima unaprijed, od čuvenih plakata kojima su u julu najavili protest, a na kojima je neki 'vizionar' iz DF-a bukvalno nactao događaje od prošle subote, sve do poruke 'U subotu će sve biti gotovo' i ultimativnih 10 minuta za ulazak u Skupštinu,” stoji u saopštenju DPS-a.

U partiji tvrde da se DF se i dalje služi “bezočnim lažima”, ne bi li po svaku cijenu spasao svog lidera Andriju Mandića i ostale od krivične odgovornosti pred državnim institucijama.

“Ako nastave ovakvim tempom da sipaju izmišljotine, realno je očekivati da za par dana DF saopšti kako im je DPS podmetnula Slavena Radunovića da da signal huliganima za početak haosa ispred Skupštine, uz snimak za koji se tvrdi da je na njemu Radunović koji u 21:45h izlazi iz centrale DPS”, navodi se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da, poslije svega što se desilo, najmanje što bi se očekivalo od Andrije Mandića i njegovih sljedbenika je podnošenje ostavki na vodeća mjesta u partijama.

“Ako ne zbog države, koju svakako ne uvažavaju, onda bar zbog ogorčenja svojih pristalica koje su, ne prvi put, ostale iznevjerene i razočarane postupcima svojih političkih lidera”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: