Mandić: Objasnićemo građanima šta se dogodilo na protestima

Mandić je ponovio da su Duško Marković i Veselin Veljović direktni nalogodavci nereda na protstima, navodeći da za to ima konkretna saznanja
111 pregleda 561 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.10.2015. 18:35h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da će čelnici Demokratskog fronta početi sa obilaskom gradova po Crnoj Gori kako bi građanima predstavili svoj plan za formiranje prelazne vlade, koja će, kako je kazao, omogućiti fer i demokratske izbore.

On je rekao da je predsjedništvo DF odlučilo da na tribinama građanima objasni šta se dogodilo na protestima u subotu, navodeći da je to bio jedan od najvećih skupova koji su održani u Crnoj Gori.

"Odlučili smo da nikakvi dijalozi izvan DF-a, koji bi se organizovali od strane nekih opozicionih stranaka sa DPS-om i SDP-om, za nas nijesu prihvatljivi ni za one ljude koji su se okupili na trgu. Narednih dana ćemo ponovo obići Crnu Goru i podnijeti jedan iscrpan izvještaj i informisati građane o zloupotrebama vlasti i primjeni sile. I predočiti im plan kako da našu operaciju privedemo kraju i na velikom skupu u Podgorici tu našu stvar konačno dovedemo do kraja", rekao je Mandić, izbjegavajući da odgovori do kada bi trebao da bude organizovan taj protest.

Mandić je rekao da se, ukoliko protiv njega i poslanika DF-a Slavena Radunovića tužilaštvo pokrene postupak, neće pozivati na poslanički imunitet jer taj imunitet nije imao niko od građana koji su se okupili ispred skupštine.

"Mislite li da bilo ko od poslanika DF-a misli o imunitetu? Mi smo predstavnici građana i nismo se krili iza naših ljudi", rekao je on.

Mandić je ponovio da su Duško Marković i Veselin Veljović direktni nalogodavci nereda na protstima, navodeći da za to ima konkretna saznanja. Mandić je rekao da informacije iz policije govore da Marković i Veljović stoje iza svega.

"Važno je da javnost zna da su to najopasniji ljudi režima spremni na svakakvu nedozvoljenu radnju, kako bi odbranili šefa režima. Ovo nije opšta svar, jer je odgovornost vrlo lična".

Komentarišući njegovo hapšenje u restranu "Kristal", Mandić je objasnio da je nakon intervencije policije preko Skalina sa sveštenikom Jovanom Plamencem, odbornikom iz Bara Dejanom Đurovićem i dvojicom prijatelja kroz Staru Varoš krenuo ka stranačkoj centrali. On je pojasnio da su se poslanici uoči početka nereda nalazili se u opasnom džepu koji je mogao biti poguban za njih.

"Kroz Staru Varoš išao sam prema Zabjelu kako bi me stranački vozač preuzeo i kako bih došao u stranku da organizujem konferenciju za novinare. Čitav grad je bio blokiran i kada smo došli na Pobrežje, vozač me je obavjestio da moram sačekati 20 minuta i odlučili smo da se sklonimo u restoran", rekao je on, navodeći da "režim može ubiti čelnike Fronta ali ne i zaplašiti".

Lider Nove rekao je im predsjdnik Parlamenta Ranko Krivokapić nije nudio da uđu u zgradu Skupštine na glavni, već samo na sporedni ulaz. "Rečeno nam je da ne možemo na glavni ulaz jer je Skupština pretvorena u policijsku kasarnu. To ćete vidjeti", rekao je Mandić i zahvalio poslanicima koji su došli na protest.

Bonus video: