Vlahović: Cdu pozdravlja sprječavanje pokušaja državnog udara

Vlahović dodaje da Crna Gora ima sve uslove i pretpostavke da važne odluke donosi na način koji će potvrditi kapacitete države
26 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 12:17h

Predsjednika Crnogorske demokratske unije (Cdu) Miodrag Vlahović kazao je da ova partija pozdravlja sprječavanje pokušaja državnog udara.

"Pokušaj nasilnog ulaska u Skupštinu i napad na policiju su sasvim jasno ukazali na motive i ciljeve lidera Demokratskog fronta", rekao je Vlahović.

On je dodao da crnogorska politika treba da se odvija u demokratskim institucijama.

"Crna Gora i svi njeni građani imaju snažni interes da se očuva mir i stabilnost i da se neophodne promjene vrše u institucijama sistema2", kazao je predsjednik Cdu.

Vlahović dodaje da Crna Gora ima sve uslove i pretpostavke da važne odluke donosi na način koji će potvrditi kapacitete države.

"Zato je ulična politika lidera DF doživjela neizbježni poraz. Njihovi pokušaji da izazovu sukobe i poremete crnogorski put prema NATO su doživjeli zasluženi odgovor", kazao je Vlahović.

On dodaje da ova partija ponavlja da Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.

"To nije fraza ili parola, već suštinska potreba i zahtjev ovog vremena. Crna Gora ne može naprijed sa snagama koje odbijaju da prihvate našu nezavisnost i sa onima koji crnogorsko članstvo u NATO doživljavaju kao smak svijeta", rekao je Vlahović.

Ova partija apeluje na sve političke snage da sačuvaju dostignute vrijednosti i da iskažu neophodni nivo tolerancije i međusobnog uvažavanja.

"Saradnja podrazumijeva spremnost za prihvatanje razlika i specifičnosti. Miran i demokratski razvoj je interes svih crnogorskih građana", zaključio je Vlahović.

Bonus video: