BS: Organizatori su odgovorni za nasilje i pokušaj nasilnog ulaska u Skupštinu

Bošnjačka stranka osuđuje vandalizam i "poharu" objekata u centru Podgorice
23 komentar(a)
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
DF Protesti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 10:51h

Bošnjačka stranka (BS) apeluje na građane da čuvaju građanski mir jer je to "najdragocenija vrijednost našeg društva koju smo znali očuvati i u mnogo težim vremenima."

U saopštenju se dodaje da ne treba nasijedati na tenzije koje su podigute ovih dana, a koje, kako su kazali iz BS za cilj imaju zaustavljanje Crne Gore na evro-atlanskom putu i daljim demokratskim procesima.

"Bošnjačka stranka izražava duboko žaljenje zbog nasilja i osuđuje napad na državne institucije koje se sinoć dogodilo u Podgorici, dok organima reda odajemo prizanje na efikasnoj reakciji u cilju zaustavljanja dalje eskalacije nasilja", navodi se u saopštenju.

BS poziva sve političke subjekte da se vrate u Skupštinu i da se u tom domu dalje razgovara o svim pitanjima i nađu rješenja koja će biti odraz izborne volje građana, a Bošnjačka stranka će, kako su kazali, zasigurno podržati dijalog oko svih otvorenih pitanja.

"Na to nas obavezuje makar i jedan povrijeđeni građanin, a ne na desetine koliko ih je sinoć bilo. Na svu sreću, nije bilo teže povrijeđenih i stradalih", kazali su iz BS.

Bošnjačka stranka osuđuje vandalizam i "poharu" objekata u centru Podgorice.

"Nasilje i pokušaj nasilog ulaza u Parlament odgovornost je organizatora skupa, a posebno onih koji su zapaljivom retorikom podigli tenzije i uzburkali masu da krene na institucije. Pozivamo nadležene organe da u okviru svojih nadležnosti ispitaju sva dešavanja i prema počinicima, ma sa koje strane dolazili, pokrenu njihovu prekršajnu i krivičnu odgovornost. Apelujemo na medijske poslenike, urednike elektronskih medija i portala, da vode računa kako i na koji način informišu javnost jer svako tendenciozno informisanje javnosti može izazvati teške posljedice. Odgovrnost za doprinos u aktuelnom trenutku će biti predmet objektivne i kritičke analize – i javnosti i institucija", zaključeno je u saopštnju.

Bonus video: