Privedeni Mandić i Radunović, Radulović tvrdi da su probali da ga ubiju

Prema nezvaničnim informacijama svjedoka, Mandić se tada nalazio u kafani "Kristal" na Pobrežju
458 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2015. 00:39h

Poslanici DF-a su bezuspješno pokušavali u noći između subote i nedjelje ispred Centra bezbjednosti Podgorica da dobiju informaciju o jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću, koji je prethodno uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama svjedoka, Mandić se tada nalazio u kafani "Kristal" na Pobrežju.

Prema tvrdnjama očevidaca, u toj akciji je učestvovalo više desetina policajaca.

Policija je privela i visokog funkcionera DF Slavena Radunovića, koji je sa partijskim kolegama došao ispred Centra bezbjednosti.

Predrag Bulatović je kazao da je Milo Đukanović pregazio ustavni poredak, us pomoć policije sa kriminogenim strukturama.

"Brutalno, nasilno i neustavno razbijeni su mirni protesti. Građanima Crne Gore koji žele demokratiju poručujemo sljedeće: DF i sve opozicione političke snage nastavljaju svoje političko djelovanje za oslobađanje Crne Gore od diktature Mila Đukanovića", rekao je Bulatović, pred CB-om.

Dodao je da je "Đukanović očigledno uveo vanredno stanje". "Partijske kolege, poslanici i porodica ne zna šta se dešava sa Andrijom Mandićem. Ako je uhapšen, zašto je uhapšen", kazao je Bulatović.

On je istakao da su mirno protestovali i čekali sat vremena. "Tražili smo samo da uđemo na svoje radno mjesto u vrijeme kad Đukanović boravi ko zna gdje", rekao je Bulatović, poručujući da ih akcija policije neće uplašiti.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović kazao je da je molio Ranka Krivokapića da dođe i da ih pusti u Skupštinu. "Razočarala me je reakcija predsjednika Skupštine, koji više od noćas nije moj predsjednik. Molio sam ga, da spriječi sukob, da spriječi krv, a on je ponudio da uđemo na sporedni ulaz u naš dom, na naše radno mjesto. Da smo to prihvatili ostali bi bez obraza", rekao je Radulović. Krivokapić je ranije opisao kako je tekao razgovor njega i Mandića, kazavši da je ponudio da uđu zajedno ili sami na ulaz koji su svi koristili prethodnih dana, ali da je to odbijeno.

Radulović je dodao da su sinoć hamerima pokušali da ga pregaze kod hotela "Hilton". "I mene i moje kolege poslanike. Pukom srećom smo izbjegli atentat večeras. To ne pripada normalnoj državi", rekao je on.

Bonus video: