I PORED PRIJETNJI OPOZICIJE

Potpis ostaje: Kosovo ne povlači sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom

“Nemoguće je da se ti sporazumi ponište i pored zahtjeva opozicije. Vlada jedino može igrati na opciju nesprovođenja sporazuma, ali ih ne može poništavati”, navodi prištinski dnevnik "Koha ditore"
4 komentar(a)
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.02.2019. 22:55h

Vlada Kosova  ne će povući potpis sa Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom i Sporazuma o Zajednici srpskih opština, i pored prijetnji opozicije da će nastaviti sa blokadom kosovskog parlamenta.

Kako navodi prištinski dnevnik “Koha ditore”, pozivajući se na izvore iz Vlade, premijer Isa Mustafa  neće anulirati sporazume sa zvaničnom Podgoricom i Beogradom.

“Nemoguće je da se ti sporazumi ponište i pored zahtjeva opozicije. Vlada jedino može igrati na opciju nesprovođenja sporazuma, ali ih  ne  može poništavati”, navodi prištinski dnevnik.

Predsjednici opozicionih partija Alijansa za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, pokreta Samoopredjeljenje Visar Imeri i Inicijativa za  Kosovo  Fatmir Limaj, najavili su proteste i blokadu državnog parlamenta dok sporazumi  ne  budu poništeni.

Predstavnici opozicije blokirali su rad skupštine, bacajući suzavac u skupštinsku salu tokom plenarnih sjednica. Predložili su i raspisivanje referenduma o sporazumima koje je Vlada potpisala sa Crnom Gorom i Srbijom.

Današnja sjednica Skupštine Kosova prekinuta je jer su opozicioni poslanici opet bacili suzavac u skupštinsku salu.

Predsjednik skupštine Kadri Veselji odredio je zbog toga jednočasovnu pauzu i pozvao sve članove komisije i predsjedništva skupštine da dodju na hitan sastanak.

Suzavac je aktivirala poslanica Alijanske za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi.

Preporučujemo za Vas