Zbog presuda traže ostavke u Pljevljima

Rovčanin je pozvao predsjednika Opštine Mirka Đačića kao i nadležne ministre da ih razriješe dužnosti ukoliko sami ne podnesu ostavke. On je rekao i da će kao član Odbora za izbor i imenovanja lokalnog parlamenta inicirati raspravu o tome
75 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Nova srpska demokratija
Nikola Rovčanin, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 23.10.2015. 17:22h

Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini opštine Pljevlja Nikola Rovčanin pozvao je funkcionere Demokratske partije socijalista (DPS), koji su osuđeni zbog zloupotrebe državnih resursa, da podnesu ostavke. On je rekao da su funkcioneri vladajuće partije u Pljevljima “nedostojni da budu na funkcijama koje obavljaju”.

Rovčanin je pozvao predsjednika Opštine Mirka Đačića kao i nadležne ministre da ih razriješe dužnosti ukoliko sami ne podnesu ostavke. On je rekao i da će kao član Odbora za izbor i imenovanja lokalnog parlamenta inicirati raspravu o tome.

“Presuda je još jedan dokaz da DPS svih ovih godina krade izbore i tako održava vlast. Nakon nespornih dokaza izbornih manipulacija, ko to smije prihvatiti izborne uslove u organizaciji i scenariju aktuelnog režima”, rekao je Rovčanin.

Viši sud u Bijelom Polju nedavno je potvrdio presudu suda u Pljevljima koji je desetoro aktivista DPS-a osudio na uslovne zatvorske kazne. Na minimalnu kaznu, šest mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju uslovno je osuđena Vanja Sokić, Dragoljub Mazalica, Sead Vesnić, Dragan Tošić, Rade Strunjaš, Nada Borović, Abulah Šulović, Sadik Bulut, Muamer Hadžalić i Ranko Despotović. Viši sud u Bijelom Polju ih je obavezao i da solidarno uplate 4.250 eura u budžet Crne Gore za koliko su ga i oštetili.

Ranije je Viši sud u Bijelom Polju preinačio pressudu Osnovnog suda u Pljevljima i tadašnjem direktoru i službeniku Centra za socijalni rad Jusu Ajanoviću i Erminu Nuhanoviću osuđujući ih na šest mjeseci zatvora.

Bonus video: