Volerstin i Parenti osudili hapšenje Milačića i Dajkovića

Američki sociolog, Imanuel Volerstin je pozvao Vladu Crne Gore, da prestane sa represijom nad onim građanima koji se zalažu za neutralnost
80 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2015. 07:15h

Članovi Međunarodnog savjetodavnog odbora Pokreta za neutralnost, Majkl Parenti i Imanuel Volerstin, osudili su hapšenje direktora Pokreta Marka Milačića, kao i člana upravnog odbora Vladislava Dajkovića, tokom mirnih demonstracija u subotu 17. oktobra, navodi se u saopštenju Pokreta za neutralnost

Doktor političkih nauka, Majk Parenti smatra da je napad policije na demonstrante "sramota", i pozvao je sve da osude represiju.

“Brutalni napad policije na mirne demonstrante od strane crnogorske policije je sramota koja mora dovesti do snažne osude građanskog društva. Građani Crne Gore traže socijalnu pravdu, prosperitet i mir. Oni koji vladaju pištoljem i motkom su ništa drugo do anti-demokrate i autokrate.Pozivam sve one koji se zalažu da mir i jednakost da osude policijsku represiju i zahtjevaju demokratski tretman za sve građane Crne Gore”, izjavio je Parenti.

Američki sociolog, Imanuel Volerstin je pozvao Vladu Crne Gore, da prestane sa represijom nad onim građanima koji se zalažu za neutralnost.

„Podržavam Pokret koji se zalaže za neutralnost Crne Gore. Ovakav stav će pomoći da se smanje tenzije u Evropi i vodi ka učvršćavanju napora da Evropska unija postane suštinski demokratska struktura koja je podložna narodnoj volji. Insistiram da Vlada prihvati ovakvu politiku i prestane sa represijom nad onim građanima Crne Gore koji se zalažu za neutralnost”, izjavio je Volerstin.

Galerija

Bonus video: