Jelisavu Kalezić nijesu pustili u Skupštinu: "Molim vas idite, ovo je zabranjena zona"

"Lice čovjeka je pokazivalo stvarnu uznemirenost zbog nastale situacije. Sa druge strane "zabranjene zone" je prolazilo nekoliko hiljada građana koji su protestovali", kazala je Kalezićeva
29 komentar(a)
protest Demokratski front 7.10, Jelisava Kalezić, Foto: Savo Prelević
protest Demokratski front 7.10, Jelisava Kalezić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2015. 05:50h

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Jelisava Kalezić kazala je da joj sinoć nije dozvoljeno da tokom protestne šetnje uđe u zgradu parlamenta.

Ona je, kako tvrdi, od policajaca ispred skupštine bezuspješno tražila da, kao poslanica, uđe u zgradu Skupštine dok je kolona protestanata prilazila parlamentu.

“Komandir je izjavio da ne mogu da uđem u Skupštinu. Ipak, pokušao je da dozove nekoga iz skupštinskog obezbjeđenja. Za to vrijeme je kolona stigla do Skupštine. Komandir Lazarević, koji se na moje pitanje predstavio, odžurio je na tu stranu”, kazala je Kalezićeva, navodeći da policajci, kao i pripadnik skupštinskog obezbjeđenja nijesu ni nakon toga dozvolili da prođe zaštitnu ogradu.

"Specijalac mi se obratio sa "Molim vas idite, ovo je zabranjena zona, pravite nam strašne probleme". Nijesam ga pitala za ime. Lice čovjeka je pokazivalo stvarnu uznemirenost zbog nastale situacije. Sa druge strane "zabranjene zone" je prolazilo nekoliko hiljada građana koji su protestovali", kazala je Kalezićeva.

Bonus video: