PUPI: Konjević i Stojanović da podnesu ostavke

Iz ove partije dodaju da njihova sloboda počiva na slobodi štampe, i ona ne može biti ograničena a da sloboda ne bude izgubljena
52 pregleda 3 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2015. 08:35h

Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI CG), podržava mirne građanske proteste protiv “odnarodjenog režima” i zahtijeva stvaranje uslova za prve fer, slobodne i demokratske izbore.

“Je li to suprotno dostignućima civilizovane Evrope. Šta ima tu sporno, remetilačko, rušilačko. Pa svakako nema, jednostavno narod hoće slobodu, hoće fer izbore, hoće istinsku, a ne našminkanu demokratiju, kakvu odnarođeni režim predstavlja Evropi i svijetu.Ovaj režim je kriminalno-mafijaški, srastao sa organizovanim kriminalom. U svim zemljama Evrope, sindikati demonstriraju, traže ostvarivanje svojih legitimnih prava na civilizovan, zakonit i demokratski način. U Briselu se to radi ovih dana”, navodi se u saopštenju ove partije.

Iz PUPI-ja dodaju da demokratski i civilizovani protesti u Podgorici i širom Crne Gore, koje je pokrenuo DF, stao na čelu nezadovoljnog, gladnog i obespravljenog naroda, gdje je kriminalna vlast sve opljačkala, a institucije sistema zarobila.

“Žalosno je da se u 21 vijeku hapse, tuku, prebijaju i zatvaraju novinari poslanici i slobodni građani. To su radili Franko, Pinoče, Idi Amin, Bokaso i drugi diktatori, koji su i žive ljude jeli. Gdje ste civilizovana Evropo. Nijeste valjda svi plaćeni od ovog režima da ćutite, poput Lipke i Lajčaka, ili da izvještavate poput sramnog PINKA I Bebe Popovića, Pobjede, Dnevnih novina, Crnogorske televizije, da svi gledate kako se tuku, prebijaju, hapse, zlostavljaju građani koji na miran i civilizovan način u skladu sa standardima EU i po Ustavu i zakonima svoje zemlje, izražavaju nezadovoljstvo prema jednom diktatoru i režimu koji je zarobio sve institucije i opljačkao državu,a svoju porodicu,kumove i prijatelje obogatio”, kazali su iz PUPI-ja

Iz ove partije dodaju da njihova sloboda počiva na slobodi štampe, i ona ne može biti ograničena a da sloboda ne bude izgubljena.

“Hapšenje, prebijanje, zatvaranje novinara je hapšenje naše slobode. Tražimo od Evropskih institucija da pomognu crnogorskom narodu da se oslobodi okupacije i fašisoidnih ponašanja vlasti.U Crnoj Gori je na djelu diktatura,očita i vidljiva”, navodi se u saopštenju.

“PUPI poziva penzionere, invalide, slobodne građane i sve opozicione lidere i partije, naročito sramne sindikate i najsramniju generaciju studenata, a studenti su kroz istoriju bili krojači svoje bududćnosti i sudbine, da se svi probude i hitno pridruže opravdanim mirnim protestima, okupljanjima, kako bi se stvorili uslovi za prvim slobodnim i demokratskim izborima.Ovdje se brani ustav ove zemlje”, poručuju iz PUPI-ja.

Dodaju da je prebijanje građana,bacanje šok bombi i suzavca, prebijenje poslanika koji su izvorni nosioci suvereniteta i vlasti, atak na slobodu, demokratiju i Skupštinu kao najveći organ vlasti u sistemu podjele vlasti.

“Nezreli i nedorasli minister unutrašnjih poslova Rastko-Raško Konjević (seks afera nije završena) i gestapovski direktor Uprave policije Stojanović da hitno podnesu neopozive ostavke, a narod i institucije će im suditi, po ustavu i zakonima.

PUPI CG poziva slobodne građane I najbrojniju populaciju penzionera na mirna i dostojanstvena okupljanja.

“PUPI osuđuje sramni čin fizičke sile režima na goloruki narod.”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: