Hiperion: Brutalan napad policije na narod, poput Jozefa K. nevini smo zatočeni

"Slike koje su juče preplavile crnogorsku javnost dokazale su da se režim nemilosrdno obračunava sa neistomišljenicima, koristeći se podmuklim metodama", istakli su iz NVO Hiperion
9 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2015. 07:55h

Najoštrije osuđuje današnji brutalan napad policije na narod Crne Gore, saopšteno je iz NVO Hiperion.

Policija je juče ujutru nasilno prekinula miran protest ispred Skupštine Crne Gore, a uveče opet intervenisala i šok bombama, suzavcem i pendrecima spriječila šetnju rukovodstva DF-a sa građanima centrom grada.

"Slike koje su juče preplavile crnogorsku javnost dokazale su da se režim nemilosrdno obračunava sa neistomišljenicima, koristeći se podmuklim metodama. Naime, sve nas podsjeća na Kafikin Proces i hapšenja koja usleđuju ni zbog čega i ni iz čega. Krivci su ovog puta građani Crne Gore koji su mirnim protestima na koje po Ustavu Crne Gore imaju pravo iskazivali svoje nezadovoljstvo. Poruka vlasti je bila jasna. U sistemu jednoumlja i tiranije svaki neistomišjenik bice kažnjen batinama", navodi se u saopštenju Hiperiona.

Iz ove NVO su dodali da odluka da se nasrne na narod u njima izaziva bijes, a slike koje dolaze iz Ulice Slobode ih navode nas da preispitaju svoje znanje iz istorije i zapitaju se nije li i Hitler onda bio oslobodilac.

"O slobodi medija, slobodi govora i mišljenja u Crnoj Gori nema ni govora. Poput Kafkinog Jozefa K. danas smo nevini zatočeni. Sramota koju je crnogorska vlast izazvala hapšeći i prebijajući sopstveni narod, koji je doveden na rub egzistencije, tjera nas da zavapimo za Zogovićem, koji nam poručuje "Velika si za svezane Crnogorce, malena Crna Goro”. Kordoni policije koji su se našli pred crnogorskim građanstvom opomena su za narod i momenat iz kog svi treba da izvučemo pouku", kazali su iz Hiperiona.

Bonus video: