Rakčević u Baru: Glasajte DPS, ako vam ne smeta uništena barska privreda

Na tribini "Probudimo uspavani grad. URA je!" u Dvorcu kralja Nikole, Rakčević je pozvao građane koji žele promjene da na majskim izborima podrže URA i demokratsku opoziciju, ističući da Barani imaju probleme otkad se o njihovom gradu „ne odlučuje u Baru, već u kabinetu DPS u Podgorici“
80 pregleda 6 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Radomir Petrić
Žarko Rakčević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.10.2015. 19:20h

Predsjednik URA Žarko Rakčević poručio je večeras Baranima da i dalje glasaju DPS ako im ne smeta uništena barska privreda i ako ne strahuju od novih ubistava, paljenja automobila i bombi.

Na tribini "Probudimo uspavani grad. URA je!" u Dvorcu kralja Nikole, Rakčević je pozvao građane koji žele promjene da na majskim izborima podrže URA i demokratsku opoziciju, ističući da Barani imaju probleme otkad se o njihovom gradu „ne odlučuje u Baru, već u kabinetu DPS u Podgorici“.

"Jesu li Barani zatvorili „Rumijatrans“, „Izbor“ i „Primorku“? DPS je dao privredu Bara ljudima koji nikad nisu ništa stvorili, a danas ljudima kao što je Deripaska, nakon svega što su mu dali, još daju i državni “paket“ od 132 miliona eura, daje MMS-u 23 miliona eura, daje navodno neznanim vlasnicima „Primorke“ garancije od četiri miliona...te pare treba da dobiju trudnice, djeca, nezaposleni, oni koji su ostali bez posla, a ne Deripaske", ukazao je Rakčević.

Dritan Abazović je osudio jutrošnje nasilje ispred Skupštine Crne Gore, nazvavši ga demonstracijom kukavičluka aktuelne vlasti.

"Ni meni se nisu svidjeli način organizacije protesta, nacionalno je bilo prenaglašeno više nego što treba, možda i doza primitivizma, ali, demokratija se ne može ostvarivati tamo gdje se šalju stotine naoružanih policajaca na 50 nenaoružanih demonstranata koji spavaju. Mora se znati da i oni građani koji ne dijele istu ideologiju imaju ista prava i da moraju biti poštovani kao građani", rekao je Abazović.

Rade Bojović je kazao da DPS ne vlada zbog pokradenih izbora, već zbog profila crnogorske opozicije, te da je porazno što Crna Gora nije za 25 godina dobilka opoziciju koja bi bila bolja od ove vlasti,“neki bivši saborci ljudi iz URA sada su stub odbrane Đukanovića, a neke unionističke partije su hibernirane“.

"Mi ne želimo da budemo ni predizborni ni postizborni koalicioni partner DPS", ukazao je Bojović.

Prof. dr Šerbo Rastoder naglasio je da URA planira ozbiljno i sveobuhvatno da se nametne kao jedina zdrava alternativa.

"Često čujete priče „svi su oni isti“. Mi nismo isti, niko od nas neće završiti u Spužu. Imamo odgovor kako oporaviti ovo društvo od partitokratije i stega. Mi se zalažemo da se vlast mirno mijenja na izborima, za evroatlantske integracije i za slobodno društvo jednakih šansi. Vi kojima je Crna Gora jedina država, za koje multietničko društvo nije parola već način življenja i kojima je način života sloboda-stanite uz nas", poručio je Rastoder.

Božena Jelušić je istakla da je njeno angažovanje u URA stvar lične odgovornosti, kao i da je Crna Gora zemlja koja po mnogim parametrima ozbiljno boluje, pa je presudni čas da se svaki ozbiljni građanin koji osjeća odgovornost za svoju djecu suprotstavi daljem razaranju Crne Gore.

Na tribini su govorili i Miloš Šušter, Lejla Kadrić, Berin Buntić, Jasmina Rastoder, Vesna Pavićević i potpredsjednik barskog odbora URA Željko Todorović.

Bonus video: