Pavlović: Izvjesni Koprivica naredio da se udaraju poslanici

Pavlović kaže i da je upozorenje o zabrani skupa, stiglo tek kada ih je policija već rastjerala
145 pregleda 0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.10.2015. 19:20h

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović je poručio da je premijer Milo Đukanović jutrošnjom akcijom policije legitimisao nasilje kao način borbe protiv svojih političkih protivnika

"Što bi rekli kako siješ tako ćeš i žnjeti. Dakle, on je jutros legitimisao nasilje kao metod političke borbe u Crnoj Gori i ja mislim da je on jutros Crnu Goru doveo na ivicu građanskog rata. Sve što se bude u narednom periodu dešavalo odgovornost je Mila Đukanovića", rekao je Pavlović.

Pavlović kaže i da je upozorenje o zabrani skupa, stiglo tek kada ih je policija već rastjerala. Iako je Uprava policiije saopštila da je u jutrošnjim sukobima povrijeđeno šest njihovih pripadnika, funkcioner DF-a kaže da to nije tačno.

"Ja sam bio prisutan kada je u mom prisustvu Koprivica, njegov zamjenik komandovao udarite poslanike. Znači, Koprivica je uzeo sebi za pravo da krši Ustav. Neki Koprivica tamo, neki brko, policija mu piše na kapi. Pa neće to, takva Crna Gora nema pravo da postoji. Ja se nijesam borio za takvu Crnu Goru", rekao je Pavlović

Sa druge strane, policija je saopštila da je u jednom momentu poslanik Milan Knežević fizički nasrnuo na policajca, kao i da je odbornik u podgoričkom parlamentu, Nikola Bajčetić potom vozilom probio postavljenu policijsku patrolu i policijski kordon u Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Time je, navodno, ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i doveo u neposrednu opasnost službenike policije i nadležnih službi Glavnog grada. Policija je jutros privela 11 osoba, a naglašavaju da su prilikom privođenja policajci, radi savlađivanja aktivnog otpora i napada, budući da su se za to stekli zakonski uslovi, upotrijebili sredstva prinude - fizičku snagu i sprej.

Bonus video: