Radunović i Bojović pušteni iz policije

Jutros u 6 časova, oko 1.000 specijalaca je pod punom ratnom opremom rasturilo je protest koji se 20 dana odvija ispred zgrade crnogorskog Parlamenta
149 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2015. 13:34h

Poslanik Nove srpske demokratije (NOVA ) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović pušten je iz policije i suđenje mu je u Sudu za prekršaje zakazano za 26. oktobar.

On je uhapšen jutros kada je policija razbila proteste Demokratskog fronta (DF) ispred Skupštine Crne Gore. Pored Radunovića uhapšen je i poslanik DF-a Vladislav Bojović.

Radunović je rekao "Vijestima" da su policajci znali ko je i da kao poslanika nijesu smjeli da ga hapse, zbog imuniteta koji uživa po Ustavu. On je dodao da su mu kasnije u policiji tvrdili, da nisu znali da je poslanik.

Na snimku hapšenja Radunovića, jasno se čuje glas iz pozadine, koji upozorava policajce da je riječ o poslaniku. Poslanik DF-a je rekao da mu se čak i jedan od njih obratio sa "Radunoviću".

Policija mu je stavila na teret prekršaj omalovažavanje policijskih službenika

Iz policije je pušten i Vladislav Bojović.

Bojović je kazao da je protiv njega podnešena prijava zbog "spriječavanja službenog lica u vršenju dužnosti".

On je istakao da nikoga nije ugrožavao već je pokušao da spasi Dušana Kovačevića kojeg je policija tukla. Bojović je istakao da su ga policajci poveli, iako im je kazao da je poslanik.

"Pokušao sam da zaštitim Kneževića od iživljavanja policije, nikog nisam ugrožavao", kazao je on "Vijestima".

Jutros u 6 časova, više stotina policajaca upotrebom sile rasturilo je protest koji se 20 dana odvijao ispred zgrade crnogorskog Parlamenta. Poslanik Milan Knežević je završio u Urgentnom centru, ima više teško povrijeđenih, a urednik portala IN4S Gojko Raičević je brutalno pretučen u policijskoj marici.

Demokratski front je saopštio da je ovom akcijom premijer Milo Đukanović doveo Crnu Goru na ivicu građanskog rata.

"Bačen je i suzavac. Ima dosta privedenih i povrijeđenih. Poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović su privedeni, a predsjednik DNP MIlan Knežević je završio u Urgentnom centru. Tokom okršaja, jedan pripadnik vatrogasne je upotrijebio silu i udario profesora Branka Radulovića. Elevator je poslat da sruši binu", piše na fejsbuk stranici Sloboda traži ljude.

Galerija

Bonus video: