Osterman: Crna Gora ispunila sve vojne standarde ulaska u NATO

Osterman je rekao da je uvjeren da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo u NATO, čime će se otvoriti prostor za novu dimenziju saradnje dvije vojske
1 komentar(a)
Andrej Osterman, Foto: Predsjednik.me
Andrej Osterman, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 15.10.2015. 11:59h

Crna Gora je u cjelini ispunila sve vojne standarde ulaska u NATO, ocijenio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Slovenije (OSS) Andrej Osterman.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je na Cetinju Delegaciju Oružanih Snaga Slovenije na čelu sa sa general majorom Andrej Ostermanom.

Kako je saopšteno, Vujanović je rekao da je zadovoljan saradnjom dvije vojske u svim domenima partnerstva, počev od zajedničkih vojnih vježbi, preko učešća u mirovnim misijama do saradnje u razmjeni iskustava.

On smatra korisnim da se to partnerstvo nastavi, što je posebna vrijednost saradnje dvije države.

“Osterman se saglasio ocjenom bliskog partnerstva dvije vojske, konstatujući da je Crna Gora u cjelini ispunila sve vojne standarde ulaska u NATO, što podrazumjeva organizacionu strukturu Vojske, kvalitet njenih mirovnih misija i partnerstvo sa vojskama država NATO saveza” , navodi se u saopštenju.

On je rekao da je uvjeren da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo u NATO, čime će se otvoriti prostor za novu dimenziju saradnje dvije vojske.

Razgovoru je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić.

Bonus video: