Camaj: Džaba sve ako se Podgorica pita

"Džaba nam i budžet ako on predstavlja predmet dogovora između opštine i Glavnog grada, rekao je Camaj "Vijestima"
9 komentar(a)
Nikola Camaj, Foto: Savo Prelević
Nikola Camaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2015. 18:31h

Većini stanovika nije prihvatljivo da Malesija bude opština u okviru Glavnog grada jer se građanima Malesije obećavala puna lokalna samouprava i na račun tih obećanja su dobijeni svi izbori od 2006, kada se osnovala Gradska opština, poručio je funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj.

Vlada je pripremila zakonsko rješenje prema kojem Malesija neće dobiti punopravni status opštine, već opštine u okviru Podgorice.

"Ponuđenim rješenjem, ne da se ne nadoknađuje izgubljeno, ne da se ne dobija više nego druge opštine, što tvrde pojedini političari, nažalost i iz dijela albanskih stranaka, već je to dalja diskrimanicija ovog područja i njenih građana", rekao je Camaj za "Vijesti".

On je rekao da opisno, u tim predlozima zakona, kojima se navodno planira poboljšati status Tuzi, ima mnogo više ovlašćenja nego što ima sada gradska opština.

"Kako kažu, skoro kao sve druge opštine. Ali sva ta ovlašćenja padaju u vodu kada se o sporenjima između opštine Glavnog grada i Glavnog grada odlučuje Glavni grad. Džaba nam teritorija, koju navodno dobijamo, ako ta teritorija i dalje jeste vlasništvo Glavnog grada. I džaba nam i budžet, jer tamo stoji da ćemo imati budžet, ako on predstavlja predmet dogovora između opštine i Glavnog grada", rekao je Camaj.

On je dodao da samo punopravna opština, ni sa manje, a ni sa više ovlašćenja nego sve druge opštine u Crnoj Gori, jeste demokratsko, ustavno i jedino prihvatljivo rješenje.

"No, kakvo god rješenje izglasali, ako do glasanja dođe u Skupštini, ako i ovo nije samo još jedan predizborni trik, sada u režiji SDP-a, mi ćemo nastaviti našu političku borbu da Malesija dobije ono što joj pripada", rekao je Camaj.

Camaj je kazao da je ono što se dobro desilo ovih dana jeste da je predsjednik parlamenta i Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić priznao da je Malesiji uskraćeno to pravo već dugih 25 godina.

"A ja tvrdim i duže. Ali pitanje svih pitanja jeste gdje je njegova odgovornost u svemu tome, jer je bio dio vlasti sada već 19 godina, i kako će se Malesiji nadoknaditi izgubljeno", zaključio je Camaj.

Bonus video: