Saučešće Pajovića povodom napada u Ankari

U Turskoj traje trodnevna žalost zbog terorističkog napada u Ankari, u kojem je poginulo najmanje 95, a povrijeđeno 246 ljudi
53 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Zoran Đurić
Darko Pajović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.10.2015. 18:01h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović uputio je telegram saučešća ambasadoru Republike Turske, Serhatu Galipu povodom nastradalih u terosrističkom napadu u Ankari.

"U ime Pozitivne Crne Gore i svoje lično, prenosim Vam izraze najdubljeg saučešća povodom tragedije u terorističkom napadu u Ankari. Saosjećamo sa bolom zbog ovako velikog gubitka i molim Vas da izraze našeg saučešća prenesete porodicama nastradalih, predsjedniku Redžepu Tajip Erdoganu, kao i čitavom narodu Republike Turske", naveo je Pajović u telegramu.

Bošnjačka stranka takođe je uputila izraze saučešća.

„To što se dogodilo je okrutan i varvarski napad na građane. Sloboda okupljanja i sloboda izražavanja moraju se poštovati i biti osnovni postulati demokratije,“ navodi se u saopštenju koje potpisuje Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke.

„Vjerujem da će turski narod i Vlada ostati ujedinjeni protiv svih onih koji pokušavaju da dodatno destabilizuju Republiku Tursku“.

Premijer Milo Đukanović uputio je telegram saučešća turskom kolegi Ahmetu Davutogluu, povodom nedavnog terorističkog zločina u Ankari u kome je stradalo na desetine turskih državljana.

U Turskoj traje trodnevna žalost zbog terorističkog napada u Ankari, u kojem je poginulo najmanje 95, a povrijeđeno 246 ljudi.

Đukanović je u telegramu naveo da osuđuje taj bezumni čin i da iskreno saosjeća sa narodom i Vladom Turske.

„Terorizam je, nažalost, postao dio svakodnevice savremenog svijeta, i obaveza je svih naprednih snaga i država da povedu zajedničku borbu protiv tog zla koje ne poznaje granice“, kaže se u telegramu Đukanovića.

Bonus video: