Krivokapić: Borba za pravičnu državu uslijediće nakon poziva za NATO

Krivokapić je poručio da su oni kojima je partija ispred države, prijetnja državi.
62 pregleda 49 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2015. 13:33h

Crna Gora dobiće članstvo u NATO i pečat na nezavisnost, ali tada počinje prava borba za pravičnu državu, za Crnu Goru ekonomskog razvoja, bez ružičastih obmana, rekao je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

“Mi smo uvijek bili lideri političkih ideja i lideri reformske Crne Gore. Mi smo 21. maja počeli i kako je nekima trebao 6. oktobar nama treba 22. maj, za sve građane Crne Gore. Vlast koja zavadi da bi vladala nije u interesu građana Crne Gore”, rekao je on na Konvenciji foruma mladih SDP, koja je u subotu održana u Podgorici.

Krivokapić je poručio da su oni kojima je partija ispred države, prijetnja državi.

“Oni koji vladaju da bi bili vlasnici Crne Gore su prijetnja državi. Dobićemo članstvo u NATO i pečat na nezavisnost Crne Gore, ali tada počinje prava borba za pravičnu Crnu Goru, za Crnu Goru ekonomskog razvoja - bez ružičastih obmana”, rekao je on.

Prema riječima Krivokapića, SDP je znao i znaće –“onda su vas ćerali ratom sada neimaštinom – SDP će kako i tada tako i sada učiniti sve da ostanete i da se vratite”.

“I to je izazov na ovim izborima – vratiti Crnoj Gori mladost. Zato ste u jedinoj partiji 25 godina na pravoj strani istorije. Vi ćete biti okosnica i kičma, a mi ruke i pomoć. Neka vam je srećna Konvencija i velika pobjeda iduće godine”, poručio je on.

Krivokapić je ukazao da 25 godina traje crnogorska socijaldemokratija i jedina partija na pravoj strani istorije.

“Je li to malo, može li više od toga? Mora više od toga. Svako od nas je zgrabio svoje parče istorije i dolazi vrijeme za vaše parče istorije. Ova zemlja mora viđet vlast koja odgovara vama, koja služi vama, vlast koja se boji vas, ali ne zbog protesta nego zbog zakona i vlast sa kojom se svuđe možete podičiti”, dodao je on.

Na VIII Konvenciji foruma mladih SDP-a izabrano je novo rukovodstvo i upriličena svečana akademija povodom 15 godina od osnivanja Foruma.

Konvencija Foruma mladih SDP za predsjednika je jednoglasno izbrala Vedada Kurpejovića, za potpredsjednike su izabrani Denis Babić, Filip Miloš, Marija Filipović i Radovan Perović.

Za predsjednika Statutarne komisije izabran je Emir Hadžimušovića dok su za članove tog organa izabrani Bajo Stanić i Nermin Kasumović.

Kurpejović je poručio da je povjerenje ono na čemu će sve graditi.

“Forum mladih ne pripada niti meni niti potpredsjednicima, on pripada vama, jer ga vi činite i vi mu dajete snagu.Pred nama je istorijska mogućnost snage SDP-a. Čekali smo dugo, i borili se sa raznim barikadama na našem putu građanske i pravno sigurne Crne Gore”, naveo je on.

On je kazao da su se barikade počele rušiti.

“A mi smo i moramo biti predvodnici kolone koja će čuvati 21. maj i koja će biti garant stabilnosti i pune vladavine prava.Ovakve prilike se pruže rijetkima. Na nama je, samo na nama, da to iskoristimo”, poručio j4e Kurpejović.

Jer to je naša obaveza prema našoj Crnoj Gori, prema našim drugovima i drugaricama. Dopustite da vam dam obećanje da dolazi novo vrijeme– vrijeme za SDP – garant stabilnosti Crne Gore.”

Na Konvenciji je usvojen novi Statut, Programska deklaracija i prezentovan novi vizuelni identitet organizacije.

Bonus video: