Barski DF prozvao šefa policije: Juri mafijaše ne slikaj demonstrante

On je dodao da u DF ni ne misle da pitaju otkud Radulović i saradnici baš na trotoaru ispred „Sambe“ i „baš u vrijeme našeg okupljanja“, jer su i trg i trotoari javne površine „koje pripadaju svim građanima“
296 pregleda 16 komentar(a)
protesti DF, Bar, Foto: Radomir Petrić
protesti DF, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 09.10.2015. 19:11h

Član Predsjedništva PzP i funkcioner DF Ranko Aligrudić prozvao je danas ispred barskog DF načelnika barske policije Miloša Radulovića za fotografisanje učesnika protestnih šetnji DF barskim ulicama ovog ponedjeljka i četvrtka.

Aligurdić pita da li je primjereno funkciji načelnika CB Bar da "u društvu svojih saradnika u civilu, lično, svojim telefonom“ fotografiše ili snima građane dok se na trgu kod Robne kuće „okupljaju za mirnu protestnu šetnju javnim površinama Bara“.

"Ne pitamo ovo što bi nekima sve to moglo biti demonstracija sile u cilju zastrašivanja, niti što se plašimo što na tim snimcima nećemo biti fotogenični, jer želimo da znamo da li načelnik policije ne vjeruje saradnicima, pa lično broji okupljene građane, a onda ih za svaki slučaj slika da se ne prebroji. Ili to znači da u CB nema kriminalističkih tehničara za službeno fotografisanje, pa to mora da radi sam načelnik svojim telefonom? Ili to znači da građanin M.R. samo fotografiše trg radi uživanja u njegovoj ljepoti, što je i svrha okupljanja građana? Ako je to povod, zašto nije odgovorio na pozdrav prisutnih dama koje su mu mahanjem ruku jasno stavile do znanja da su primijetile da nas slika", navodi Aligrudić.

On je dodao da u DF ni ne misle da pitaju otkud Radulović i saradnici baš na trotoaru ispred „Sambe“ i „baš u vrijeme našeg okupljanja“, jer su i trg i trotoari javne površine „koje pripadaju svim građanima“.

"Kako ste svi bili u civilu, a nijeste pogleda skretali sa okupljenih, vjerujte da nam je u prvi momenat izgledalo kao da želite da nam se pridružite u mirnoj protestnoj šetnji. Ali nijeste, jer smo Vas poslije desetak minuta šetnje, zatekli ispred zgrade Opštine, ovoga puta u malo većem društvu uniformisanih policajaca. Kako će mirne protestne šetnje potrajati, nije neophodno da načelnik policije u gradu velikih bezbjedonosnih rizika u kojima se organizovani kriminal i korupcija manifestuju kroz brojna, uglavnom neriješena ubistva i paljevine automobila, dokazuje svoju pretjeranu revnost prema mirnim okupljanjima onih koji imaju građansku hrabrost, već da svu energiju i kapacitete usresredi na kriminalce i počinioce krivičnih djela, u čemu će imati našu bezrezervnu podršku", zaključio je Aligrudić.

Bonus video: