UCG: Dobra saradnja sa ljubljanskim Univerzitetom

“Zaključeno je i da je postojeći nivo saradnje veoma kvalitetan i da će se kontinuirano raditi na jačanju i daljem unapređenju odnosa između dvije institucije”, saopšteno je iz Rektorata
3 komentar(a)
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.10.2015. 16:41h

Saradnja Univerziteta Crne Gore i Ljubljane veoma je kvalitetna, ocijenjeno je na sastanku čelnika tih visokoobrazovnih institucija.

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić, prorektor Predrag Stanišić i direktor Centra za studije i kontrolu kvaliteta Aleksandar Vujović boravili su u četvrtak u jednodnodnevnoj radnoj posjeti Univerzitetu u Ljubljani.

Oni su sa rektorom Ivanom Svetlikom i njegovim saradnicima razmijenili iskustva u pogledu međunarodnog pozicioniranja i internacionalizacije Univerziteta, unutrašnje organizacije i finansiranja, kao i vrednovanja pojedinačnog doprinosa, posebno prepoznavanja rezultata u naučno-istraživačkom radu.

“Zaključeno je i da je postojeći nivo saradnje veoma kvalitetan i da će se kontinuirano raditi na jačanju i daljem unapređenju odnosa između dvije institucije”, saopšteno je iz Rektorata.

Sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Ljubljani potpisan je 2007.godine.

Bonus video: