Komunalna policija najavila uklanjanje bine i šatora

Stijepović je kazao da im se obratio veliki broj nezadovoljnih i revoltiranih građana, tražeći od uprave grada da u skladu sa ovlašćenjima, reaguju i "vrate u normalu život u Podgorici"
59 pregleda 249 komentar(a)
protesti DF, Foto: Boris Pejović
protesti DF, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2015. 17:33h

Komunalna policija će sjutra nakon 10.30h početi sa uklanjanjem bine i ostalog mobilijara koji koriste organizatori protesta, ukoliko to oni sami ne učine.

U 10.30h ističe rok, koji je Komunalna policija dala organizatorima da uklone binu.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković je kazao da Komunalna policija može taj posao odraditi uz asistenciju policije.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je pozvao organizatore protesta da oslobode glavnu gradsku saobraćajnicu i omoguće nesmetano funkcionisanje saobraćaja, poručivši im da nastave da ostvaruju svoja prava u parku preko puta Skupštine.

On je kazao da im se obratio veliki broj nezadovoljnih i revoltiranih građana, tražeći od uprave grada da u skladu sa ovlašćenjima, reaguju i "vrate u normalu život u Podgorici".

"Svima je poznato da je Bulevar Svetog Petra Cetinjskog glavna gradska saobraćajnica. Stoga zatvaranje jednog njegovog dijela u velikoj mjeri ograničava saobraćaj, izaziva ogromne gužve, otežava protok putničkih i vozila za hitne slučajeve...", kazao je gradonačelnik.

Stijepović je naveo da su od kada traju protesti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom policije i Centrom bezbjednosti i da među njima nema problema oko nadležnosti.

"Problema je bilo zato što su organizatori neke zahtjeve, umjesto državnim, poslali lokalnim organima. Nama je dostavljen zahtjev da odlučimo o obustavi soabraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ali to nije naša nadležnost, već Uprave policije, o čemu smo obavijestili UP i organizatore protesta", kazao je Stijepović.

On je pojasnio da je, shodno odlukama Skupštine Glavnog grada, bina i prateći mobilijar u nadležnosti Glavnog grada, podsjetivši da su organizatorima protesta dali dozvolu od sedam dana da binu i prateću opremu smjeste u dijelu parka, preko puta Skupštine.

"Nijedna naša odluka ne predviđa davanje dozvole za kampovanje, tako da...smo dali zabranu postavljanja šatora", kazao je Stijepović.

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović je ocijenio da su gradske službe, posvećene održavanju komunalnog i saobraćajnog reda u gradu, od početka protesta utrošile preko 35.000 eura.

" To je na nivou od 420 prosječnih socijalnih davanja koje Glavni grad daje najugroženijima...Za te novce smo mogli da sagradimo tri nova dječja igrališta, kupimo 1.600 školskih paketa za školarce, obezbijedimo više od 12.000 obroka u Narodnoj kuhinji", kazao je Vešović.

Bonus video: