Socijaldemokrate: Amfilohiju nije mjesto na političkim skupovima

"Pojavljivanje bilo kojeg sveštenog lica na okupljanjima političkog karaktera, narušava principe sekularne države, kakva jeste Crna Gora", smatraju u partiji
7 komentar(a)
Amfilohije, Protest DF, Foto: Boris Pejović
Amfilohije, Protest DF, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2015. 11:50h

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da niti jednom vjerskom poglavaru, pa samim tim ni Amfilohiju Radoviću, nije mjesto na političkim skupovima, a još manje za govornicom na tim skupovima.

"Jedina korisna stvar u njegovom dominantno političkom obraćanju je ta što je svojim nastupom doprinio da se demistifikuju protesti na način što su anti-NATO poruke, koje je tom prilikom poslao, najbolja potvrda da je ključni cilj protesta pokušaj odlaganja pozivnice za članstvo u Alijansi, kao i podrivanje građanskog i državnog bića Crne Gore", smtraju u toj partiji.

Dodaju da pojavljivanje bilo kojeg sveštenog lica na okupljanjima političkog karaktera, narušava principe sekularne države, kakva jeste Crna Gora.

"Socijaldemokrate Crne Gore cijene da je vjerskim poglavarima mjesto u njihovim bogomoljama, a da njihova uloga treba da bude širenje tolerancije, sloge, ljubavi i mira među svim građanima. Zato ih pozivamo da se suzdrže slanja političkih poruka i pojavljivanja na ovakvim skupovima, a da se okrenu širenju onih vrijednosti koje im njihove svete knjige nalažu. Sada, kada su i definitivno demaskirani i protesti i njihovi organizatori, i kada je do kraja ogoljena njihova svrha i uloga, crnogorska javnost može sasvim jasno da vidi kako bi izgledala „demokratska”, „multietnička”, „građanska” i „evropska” Crna Gora kada bi, kojim slučajem, ovu političku garnituru zapalo da se u njoj nešto pita", piše u saopštenju.

"Takođe pada u vodu pokušaj njihovih budućih koalicionih partnera, koji inače broje svoje poslednje dane u vlasti, a koji već neko vrijeme uporno bezuspješno pokušavaju da ubijede Crnu Goru da su baš „šatorski političari” reformatori i demokrate, koji su u međuvremenu sazreli, kako to voli da kaže „emeritus”, da zajedno sa njima spašavaju, ne bilo kakvu, nego baš „evroatlantsku Crnu Goru”, koju bi inače ovi najradije ugasili, a u šta smo imali priliku da se prethodnih nedjelju dana jasno uvjerimo", zaključuje se.

Bonus video: