Podnio ostavku Popoviću: Filipović neće da odlučuje o parama

Filipoviću je, inače, mandat na funkciju potpredsjednika Opštine automatski prestao prije gotovo mjesec, kada je što je bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, jedan od osumjničenih u aferi „TQ Plaza - Plato na Jazu“, podnio ostavku
207 pregleda 37 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ljubomir Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.10.2015. 14:58h

Dokorašnji potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović iz SDP-a, podnio je juče gradonačleniku Srđi Popoviću neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Savjeta za obnovu kulturnih dobara i predsjednika Komisije za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte značajne za razvoj ruralnog turizma.

Filipoviću je, inače, mandat na funkciju potpredsjednika Opštine automatski prestao prije gotovo mjesec, kada je što je bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, jedan od osumjničenih u aferi „TQ Plaza - Plato na Jazu“, podnio ostavku.

„Podsjećam vas da su rezultati Savjeta za obnovu kulturnih dobara restaurirani i konzervirani mozaik, kao i započet proces restauracije i konzervacije ranohrišćanskog mozika, dogovoreno i riješeno imovinsko-pravno pitanje oko pilona u Starom gradu, otpočet rad na projektima rekonstrukcije ranohrišćanske bazilike i termi u Strom gradu, kao i mozaika na lokaciji Mirište u Petrovcu“, naveo je u pismenoj ostavci Filipović.

On je apelovao na Popovića da se „rad na kulturnim dobrima u kratkom periodu mandata ne zaustavlja do novih izbora“, kada će , kako je ocijenio „nova vlast još jače krenuti u realizaciju ovih bitnih projekata, čija se realizacija čeka 35 godina.

„Takođe, apelujem da se proces oko raspodjele sredstava za projekte od značaja za razvoj ruralnog turizma, nakon objektivnih teškoća i okolnosti zatvori do kraja i da se utvrdi činjenično stanje da su sredstva potrošena namjenski“, upozorio je Filipović.

Naime, Opština je prije gotovo godinu i po, odobrila isplatu 200 hiljada eura za finansiranje 15 projekta u okviru razvoja ruralnog turizma.

Međutim, do danas nije formirna komisija koja bi iskontrolisala da li je taj novaca koji je dodijeljen utrošen namjenski, odnosno da li su realizovani projekti na osnovu kojih je novac odobren.

Bonus video: