Procurio razgovor: Kako novinar i Duško Marković dogovaraju o čemu će pričati

"Dobro, OK. Meni znači, samo da ga ne zaobiđemo"
553 pregleda 54 komentar(a)
Duško Marković, Andrija Nikolić, Foto: Screenshot (YouTube)
Duško Marković, Andrija Nikolić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.09.2015. 13:28h

Voditelj emisije "U centar" Andrija Nikolić i potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković snimljeni su kako dogovaraju dio razgovora uoči te emisije.

Na snimku koji je postavljen na YouTube servis a koji kruži društvenim mrežama, može se čuti šta razgovaraju Nikolić i Marković, dok je mikrofon upaljen prije početka same emisije.

Transkript razgovora:

Nikolić: Hoćemo li ga pomenut'? Marković: Ti možeš ali ja neću... Samo ako tebi to nešto znači.. Nikolić: Znači.. Marković: Ti ga pomeni onda.. Nikolić: Ok... Samo da ga ja... Marković:... Dobro, ti ga pomeni.. A ja ći imati jedan ovako dosta neutralan stav... Nikolić: Dobro, ok.. Marković:.. I ja neću ulaziti... Ali ako tebi znači.. Nikolić: Ok.. Meni znači.. Samo da ga ne zaobiđemo.. Nikolić: Možemo (dovikuje režiji i razgovor kreće uživo).... Nikolić (opet Markoviću): Samo znači Marković: Ajde.. Nikolić: To je punilo juče i danas.. Marković: Aha..

Snimak je nakon objave na portalu Vijesti, uklonjen sa YouTube-a, ali je ubrzo ponovo "okačen".

Marković je na RTCG-u gostovao 17. septembra, kada je bio aktuelan telefonski razgovor premijera Mila Đukanovića i potpredsjednika SAD Džoa Bajdena.

Ovo je drugi put u mjesec dana da u javnost curi nemontirani materijal RTCG-a, nakon što je veliku pažnju izazvao neformalni razgovor novinarke Ivane Šebek i lidera SNP-a Srđana Milića.

Savjet RTCG je zaključio da je sadržajem i objavljivanjem tog materijala nanesena velika šteta Javnom servisu. Direktor RTCG Rade Vojvodić je kazao tada da novinari ne treba da savjetuju političare.

Bonus video: